Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvanseverler “Havrita” isimli sitenin kapatılmasını istiyor

Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerinin tespit edilmesi için kullanılan “Havrita” (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Hayvanseverlere göre site sokak köpeklerini hedef gösteriyor.

Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerini tespit için kullanılan Havrita (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin sokak köpeklerini hedef gösterdiği gerekçesiyle kapatılmasını istiyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan hayvanseverler, son zamanlarda artan sokak köpeği zehirlenmelerinin Havrita’nın sokak köpeklerini hedef göstermesi sonucu gerçekleştiğini iddia ediyor.

Sosyal medyada gündemde olan #havritakapatılsın etiketine ünlü isimlerden de destek geliyor. Bu isimler arasında Metin Uca, Kaan Arlı, Cenk Eren, Celil Nalçakan, Yonca Evcimik, Gaye Su Akyol ve Ceylan Ertem de yer alıyor.

Şarkıcı Cenk Eren ise Havrita’ya “Sen kapatılacaksın ve hepiniz bulunup yargılacaksınız bakalım ‘katliam’ ne demekmiş bakalım Türk milletini birbirine düşürmek ne demekmiş #havritakapatılsın” paylaşımıyla tepki gösterdi.

Havrita (Başıboş Köpek Haritası), site kullanıcıları tarafından yüklenen verilerle harita üzerinde “başıboş” köpek sayısını gösteren bir internet sitesi. Kullanıcılar bu siteye çeşitli bilgiler ekleyerek sokak köpeklerinin tam olarak konumlarını belirlemeyi hedefliyor. İnternet sitesi bir tür sokak köpeği belirleme uygulaması olarak kullanılıyor. Havrita’da işaretlenen konumlara dair hayvan fotoğrafları da paylaşılabiliyor.

Resmi internet sitesinde (https://havrita.com) “5651 sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı “Yer Sağlayıcı” olarak” faaliyet gösterdiğini söyleyen Havrita, aynı site üzerinde içerikleri kontrol etme ve araştırma yükümlülüğünün ise olmadığını vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.