Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derik’te 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından üçüncü TIR ilçeye sokulmadı, şoförleri hastanede özel harekât polisleri korudu

Mardin’in Derik ilçesinde geçen cumartesi (20 Ağustos) günü frenleri boşalan gübre yüklü iki TIR’ın neden olduğu ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin ise yaralandığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor. İki TIR’ın 20 dakika arayla ilçe merkezinde kazaya neden olmasının ardından üçüncü TIR’ın ilçe merkezine girmek üzereyken yeni bir kaza ihtimaline karşı durdurulduğu ortaya çıktı. Kazaya neden olan ve dün (21 Ağustos) tutuklanan iki TIR şoförünün ise hastanede tedavi görürken kimliklerinin gizlendiği ve özel tim tarafından korunduğu öğrenildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bugün Derik’te yaralıları ziyaret edip taziye ziyaretlerine katılacak.

Çevre yolu olmaması kazalara davetiye çıkarıyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde Cengiz Holding’e ait fosfat fabrikasından aldıkları gübreleri Irak’a taşıyan iki TIR’ın yaklaşık 20 dakika arayla Derik ilçesinde neden oldukları katliam gibi kazada yeni detaylar ortaya çıktı.

Dört kişinin yaşamını yitirdiği ilk kazanın ardından güvenlik görevlileri ve vatandaşlar olay yerinde yaralılara yardım ederken, ikinci TIR’ın vatandaşların arasına dalması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Vatandaşlar, ilk kazadan sonra yeteri kadar önlem alınmaması ve ağır tonajlı araçların kullanması için çevre yolunun yapılmamasının kazaya neden olduğunu anlattı.

Gübre yüklü üçüncü TIR ilçenin girişinde durduruldu

Kazanın ardından üçüncü bir TIR’ın ise ilçe girişinde durdurulduğu ortaya çıktı. İlçe girişinde durdurulan TIR’ın yoldan çıkarak bekletildiği görüldü. TIR’ın, yeni bir kaza ihtimaline karşı ilçeye sokulmadığı öğrenildi.

TIR şoförlerini hastanede özel harekât polisleri korumuş

TIR şoförleri U.G. ve Y.Ş., dün (21 Ağustos) çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken kazadan hemen sonra Derik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan şoförlerin kimliklerinin gizlendiği ve özel harekât polisleri tarafından korunduğu öğrenildi.

HDP Eş Başkanı Sancar bugün Derik’te

Kazada yaşamını yitirenler dün toprağa verilirken, aynı zamanda Mardin Milletvekili olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte bugün yaralıları ziyaret edeceği ve yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunacağı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.