Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Niğde’de konuştu: “Kaynakları beşli çeteden alıp millete vereceğiz, rantiye ile helalleşmeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısını bu hafta Niğde’de yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde “beşli çete”ye verilen ihaleler, ekonomi ve Suriyeli sığınmacılar vardı.

CHP, Meclis’in 1 Temmuz’da tatile girmesinin ardından, salı günleri saat 13:30’da yapılan grup toplantısını Türkiye’nin farklı illerinde aynı gün ve saatte yapmaya devam ediyor. Erzurum, Yalova ve Tekirdağ’ın ardından grup toplantısının bu haftaki adresi Niğde’ydi.

Şadırvan Meydanı’nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada kısa bir konuşma yaptı. Ardından ise esnafı ziyaret etti.

“Kaynakları beşli çeteden alıp millete vereceğiz”

Niğde Kültür Merkezi’nde halka açık olarak düzenlenen grup toplantısında “Hak, hukuk, adalet” sloganları arasında konuşan Kılıçdaroğlu, Niğde’nin tarım açısından önemi olan bir kent olduğuna dikkat çekerek, kentin bir tarım üssü haline getirilmesi gerektiğini söyledi. “Bütün dünya tarımın stratejik sektör olduğunu biliyor. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız” diyen Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının her şeyi artık dışarıdan getirdiğini vurguladı. CHP lideri şöyle konuştu:

“Kaynakları beşli çeteye veriyorlar. Beşli çetelerden alıp millete vereceğiz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Biz sevgi ve barış çerçevesinde kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Birbirimize merhamet edeceğiz. Bunların yaptığı gibi paraları alıp bir avuç rantiyeye vermeyeceğiz.”

KKM beş aylık maliyeti 60 milyar lira

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemiyle hem faiz verildiğini hem dolardaki artışın karşılandığını ve bu gelirden de vergi alınmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kur Korumalı Mevduat sahipleri parayı getirip yatırıyorlar. Dolar garantisi var, faiz garantisi var. ‘Senden hiç vergi almayacağım, sana ayrıca ucuz kredi vereceğim’ diyor. Milletin sırtına beş ayda yüklenen para 60 milyar 500 milyon lira” dedi.

“Kırmızı mazottan KDV, ÖTV almayacağız”

İktidara geldiklerinde yoksul ailelerin elektrik, doğalgaz ve suyunun kesilmeyeceğini, tam anlamıyla bir sosyal devlet inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Kırmızı mazottan KDV, ÖTV almayacağız. Aile desteği sağlayacağız. Kendi bölgesinde kalıp tarlasında çalışan gencin, kadının sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Gençler, kadınlar tarlada çalışacak, emekli olacak.”

Kılıçdaroğlu’nun bu vaatlerine salondaki bazı dinleyiciler, “En güzeli de bu” diye karşılık verdi.

Gübre firmaları aralarında anlaştı

Gübre firmalarının, gübreyi pahalı satmak için aralarında anlaştığını ve bu nedenle Rekabet Kurulu’nun bu firmalara ağır cezalar kestiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “’Tarım Kredi Kooperatifleri’nde fiyatları düşürdük’ diyorlar. Kardeşim düşüreceksen Tarım Kredi’nin gübre fabrikası var, düşür fiyatları, çiftçi ucuz gübre alsın. Ona gelince yok. Çiftçiye pahalı gübreyi verecekler” diye konuştu.

“Suriyeliler iki yılda rızalarıyla gönderilecek”

Salondaki dinleyicilerin “Suriyelileri istemiyoruz” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Suriye’de cuma namazı kılacaktık, bir de bakmışız 3 milyon 500 bin Suriyeli buraya gelmiş. İki yıl içinde Suriyelileri kendi rızalarıyla ülkelerine göndereceğiz” karşılığını verdi.

“Dış politika şahsileştirilemez”

İktidarı dış politika üzerinden de eleştiren CHP lideri, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şahsileştirilen dış politika sadece bugün değil, yarın da bize zarar verir. Nereden bileceğiz kapalı kapılar ardında kime ne sözler verildiğini. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Rüşvet alandan büyükelçi tayin ederseniz, o devlet onun rüşvetçi olduğunu bilir ve o adamın devletin sırlarını satmayacağını nereden bileceksiniz.”

Niğde’de partilerin oy dağılımı

Niğde, TBMM’ye üç milletvekili gönderiyor. 24 Haziran 2018’deki son yerel seçimlerde AKP iki, CHP bir milletvekili çıkardı. AKP’den Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP’den Ömer Fethi Gürer seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde’den yüzde 61,6 oy almıştı. CHP’nin adayı olan Muharrem İnce ise yüzde 25,1’de kalmıştı. Meral Akşener’e yüzde 11,4, Temel Karamollaoğlu’na yüzde 1, Selahattin Demirtaş’a ise yüzde 0,6 oy çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.