Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hanefi Avcı ile söyleşi: “Eğer bir suçunuz varsa bugün size dokunulmasa bile gelecekte yargılanırsınız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Medyascope’a konuk oldu. Soylu’nun kendisine özel bir kastı olduğunu belirten Avcı, “‘Ben suç işledim dokunulmazım’ diye bir şey olmaz. Demokrasilerde bugün size dokunulmasa bile varsa bir suçunuz gelecekte yargılanırsınız” dedi.

Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunma gerekçelerini, “Her yakalanan uyuşturucu kaçakçısının devlet yetkilileriyle fotoğrafı çıkıyor. Bu doğru değildir. Bazı kamu görevlileri hakkındaki soruşturmalara ilişkin bilgi sızdığına dair iddialar denetlenmelidir” diyerek özetleyen Hanefi Avcı, Soylu’nun kendisine bir kastı olduğunu söyledi: “Ortada kasıt var. İftira niyetli söylemler var.”

“Cumhurbaşkanı ne kadar haberdar bilmiyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup için, “Bakan bana iftira ediyorsa benim görevim önce savcılığa şikâyet etmek. Cumhurbaşkanı olaylardan ne kadar haberdar bilmiyorum, benim görevim bunu kendisine iletmek” diyen Avcı, rütbelerinin sökülmesine neden olan işlemlere karşı aralarında AKP’li siyasetçilerin de bulunduğu pek çok kişinin kendisine destek olduğunu belirtti.

“Suçunuz varsa gelecekte yargılanırsınız”

Hakkında suç duyurusunda bulunduğu kişi ve kurumların yargılanma ihtimallerini de değerlendiren Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim iddialarımız doğruysa bu soruşturmalar her zaman yapılır. Yeter ki dava açılsın. Cumhurbaşkanı bizim talebimiz üzerine denetim yapmasa da ileride cumhurbaşkanı makamı gelir ve bu insanların yargılanması söz konusu olur. Demokrasilerde ‘Ben suç işledim, dokunulmazım’ diye bir şey yok. Eğer bir suçunuz varsa bugün dokunulmazsınız ama gelecekte yargılanırsınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.