Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muğla Valiliği’nden Milyon Fest açıklaması: “Festival Fethiye Kaymakamlığı tarafından iptal edildi”

Milyon Fest Fethiye’nin iptal edilmesine ilişkin Muğla Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “Organizasyonunun yapılması kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir” denildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, belediyenin destekleriyle 1-4 Eylül’de düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye’nin Muğla Valiliği tarafından iptal edildiğini açıklamıştı. Karaca, “Bu yıl yine çok güzel projelerimiz vardı ama sabah valilikten aldığımız bir haberle üzüldük. Gençlerimizi İnlice Plajı’nda 16 sanatçıyla buluşturacağımız Milyon Fest, valilik tarafından iptal edildi. Gerekçesi yok. Biz idare mahkemesine başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor ama Fethiye Belediyesi’nin İnlice Plajı’nda yapacağı konser iptal ediliyor. Bunu gençlerimizin takdirine sunuyorum” diye konuşmuştu.

Muğla Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, yasaklama kararının Fethiye Kaymakamlığı tarafından alındığı belirtildi.

Valilik, kaymakamlığın kararını internet sitesinden paylaştı.

“Fethiye Kaymakamlığı Milyonfest 2022 Rock Festivali İzin Talebi Kararı” başlıklı yazı şöyle:

“Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün bila tarihli 4398073 sayılı yazılarında, ilçemiz İnlice Mahallesi’nde bulunan İnlice Halk Plajı ile ilgili yapılan incelemede söz konusu alanın Fethiye- Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Doğal Karakteri Korunacak Alan ve Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kaldığı, organizasyonun incelenmesi neticesinde, çadır, kamp alanları, karavan park alanları vb. şekilde düzenlemeler olacağı ve bu düzenlemeler sonucu bölgede yoğun insan trafiği, ses ve ışık etkileri yoğun insan faaliyetleri sebebiyle ekolojik dengeye zarar verebileceği, Özel Koruma Bölgeleri ile Doğal Sit Alanları’nda Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden izin alınmasının uygun olacağı, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün İnlice Mahallesi’ndeki orman ve halk plajı civarındaki ilgili festivalin yapılmamasına dair görüşü, İnlice Muhtarlığı ve İnlice Kalkındırma Geliştirme, Çevreyi Koruma Derneği’nin faaliyetin yapılmamasına dair 15.08. 2022 tarihli dilekçeleri, bu gerekçelerle 1-4 Eylül 2022 tarihlerinde ilçemiz İnlice Mahallesi İnlice Halk Plajı’nda yapılması planlanan ‘Milyonfest 2022 Rock Festivali’ organizasyonunun yapılması kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.