Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: Yedinci etabın ardından

İspanya Bisiklet Turu’nun yedinci etabını Cofidis takımından İspanyol bisikletçi Jesus Herrada kazandı. 

İspanya Bisiklet Turu’nun Camargo-Cistierna arasında koşulan 190 kilometre uzunluğundaki yedinci etabını Cofidis takımından 32 yaşındaki İspanyol bisikletçi Jesus Herrada kazandı. Astana takımından 23 yaşındaki İtalyan bisikletçi Samuele Battistella ikinci sırayı alırken, Bahrain-Victorious takımından 23 yaşındaki Britanyalı bisikletçi Fred Wright üçüncülüğü elde etti. Quick-Step Alpha Vinyl takımından Remco Evenepoel ise genel klasman liderliğini korudu. 

Yedinci etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Kaçıştaki beş kişilik lider grubun 2:30’luk avantajı devam ediyor. Takip grubunun arkasındaki Sam Bennett’ın yer aldığı grup ise 20 saniye geride. Pelotonda Trek-Segafredo, Quick-Step Alpha Vinyl ve Ineos Grenadiers takımları tempo yapıyor.

42 kilometre kala: Quick-Step Alpha Vinyl ve Ineos Grenadiers takımları pelotonda liderliği bırakıyor. Şimdi tempo yapma sırası Arkea-Samsic ve BikeExchange-Jayco takımlarında. Kaçıştakilerin 2:40’lık avantajı devam ediyor.

34 kilometre kala: Peloton’un gerisinde kalan iki sprinter Bennett ve Ackermann pelotonu yakalamayı başarıyor. Kaçış grubunun 2:15’lik avantajı sürüyor.

25 kilometre kala: Kaçış grubunun 2 dakika civarında avantajı sürerken, Bora-Hansgrohe takımı tempo yapması için pelotonun önüne bisikletçi gönderiyor. 

20 kilometre kala: BikeExchange-Jayco pelotonun önünde çalışmaya devam ediyor. Arkea-Samsic ve Trek-Segafredo takımları da onlara katıldı. Kaçış grubuyla aradaki fark 1:30’a kadar indi. Ara sprint kapısını Fred Wright kazandı. 

15 kilometre kala: Arkea-Samsic ve BikeExchange-Jayco takımlarının temposuyla birlikte öndeki dörtlü için aradaki fark erimeye devam ediyor. Artık fark 1:20.

10 kilometre kala: Beşli lider grubun avantajı artık 1 dakika.

5 kilometre kala: Son 5 kilometreye girilirken beşli lider grup avantajını korumayı başardı. 5 kilometrede yalnızca 12 saniye kaybettiler ve şimdi fark 48 saniye.

2 kilometre kala: Peloton yakalamayı başaramıyor öndeki beşliden biri etabı alacak. Aradaki fark 45 saniye. Pelotonda şimdiki hedef genel klasmancılar için süre kaybetmemek. 

Son kilometre: Son kilometrede Fred Wright atağını yapıyor, Sweeny ve Janssens geride kalıyor. Fred Wright galibiyete doğru giderken, Samuele Battistella ve Jesus Herrada kanatlardan gelerek Wright’ı geride bırakıyorlar. Herrada birinciliği alırken, Battistella ikinci oluyor. Fred Wright üçüncülük ile yetinecek. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

Yedinci etabın özeti:

Yedinci etapta ilk 10 sıra ise şöyle şekillendi:

Yedinci etabın ardından genel klasman ilk 10:

Yedinci etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün Pola de Laviana- Collau Fancuaya. Yernes y Tameza arasında koşulacak 153,4 kilometre uzunluğundaki sekizinci etap ile devam edecek.

Sekizinci etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.