Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in yayınladığı Taşkesenlioğlu videosuna erişim engeli getirildi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Twitter üzerinden yayınladığı videoya erişim engeli getirildi. AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, videonun eşi Ünsal Ban tarafından gizlice çekildiğini söylemişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen cumartesi günü (27 Ağustos) sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımlarda 17 Nisan 2018 ile 17 Nisan 2022 arasında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olarak görev yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bazı şirketlerin işlemlerini ilerletmek için rüşvet aldığını, kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun ise rüşvete aracılık ettiğini ileri sürmüştü.

Ünsal Ban ile Zehra Taşkesenlioğlu’nun evlerinde geçen bir konuşmanın videosunu yayınlayan Sedat Peker, videoyu kendisine Ünsal Ban’ın gönderdiğini belirtmişti. Videoya erişim, kişilik hakkı ihlali gerekçesiyle engellendi.

Zehra Taşkesenlioğlu, dün Twitter hesabından paylaştığı açıklamada yayınlanan görüntüler için, “Söz konusu görüntülerle kadına karşı şiddetin en ağır şekline maruz bırakılmış bulunmaktayım” demişti.

Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Ünsal Ban, Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekipleri tarafından dün gözaltına alınmıştı. Ban, sabah saatlerinde Ankara’ya götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.