Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda delegelerin üçte biri, “kesin çıkarma cezası” istemiyle disipline sevk edildi

Kayyum ile yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nda kongrenin yapılmasına bir hafta kalırken, sular durulmuyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), aralarında il başkan adayı Şerif Doğru’nun da bulunduğu delegelerden 38’ini, parti tüzüğü uyarınca “kesin çıkarma cezası” istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

CHP MYK’sı, 29 Ağustos’taki toplantıda kayyum ile yönetilen ve 10 Eylül’de kongreye gidecek olan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki delegelerden 38’inin, parti tüzüğünün 63/5, 64 ve 68/1-b maddeleri uyarınca tedbirli olarak, “kesin çıkarma cezası” istemiyle Diyarbakır İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine oy birliği ile karar verdi. Aralarında, kongrede il başkan adayı olacak olan Şerif Doğru’nun da bulunduğu delegelere karar tebliğ edilirken, söz konusu delegelerin kongrede oy kullanamayacakları öğrenildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda, altı ay önce AKP’den CHP’ye geçen Abdullah Atik’in, merkezin desteği ile il başkanı yapılmak istenmesinden sonra önce, mevcut il başkanı Gönül Özel adaylığını geri çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.