Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (135): LGBTİ+ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” etkinliği 

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam, LİSTAG’dan Tülay Savaş ile LGBTİ+ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” yürüyüşünü konuştuk. 

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması” yarın (18 Eylül) İstanbul Saraçhane’de düzenlenecek. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), etkinliğe katılım çağrısı yapan videonun kamu spotu olarak gösterilmesini onayladı ve videoya sitesinde yer verdi. Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, söz konusu mitingin iptali için İstanbul Valiliği ve Fatih Kaymakamlığı’na itiraz dilekçesi verdi.

Hemen hemen her hafta ekranlarımıza taşıyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine ve yine LGBTİ+’ları hedef aldı. Soylu, “Bir de bu cinsiyetsizlik denen bir kavram var ya LGBT denen şeyler bir de o her tarafta yaygınlaştı, karşı çıkmak bile günah, kimse bir şey söyleyemiyor, öyle bir baskı altına almışlar” dedi.

İran’da, iddiaya göre başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren Mahsa Amini adlı 22 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.