Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kurtlar Hanedanlığı” üçlemesinin yazarı Hilary Mantel 70 yaşında hayatını kaybetti

Man Booker Ödülü’nü iki kez kazanan, “Kurtlar Hanedanlığı” (Wolf Hall) üçlemesinin İngiliz yazarı Hilary Mantel 70 yaşında hayatını kaybetti. Mantel, 21. yüzyılın en büyük romancılarından biri olarak anılıyordu.

Kurtlar Hanedanlığı (Wolf Hall) üçlemesinin yazarı ve Man Booker ödüllü Dame Hilary Mantel, 70 yaşında hayatını kaybetti. Mantel’in ölümünü, yayıncısı HarperCollins duyurdu.

Mantel’in kariyeri boyunca menajerliğini üstlenen Ben Hamilton, kendisiyle çalışmanın “en büyük ayrıcalık” olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Zekâsı, üslubu, cüreti, hırsı ve olağanüstü tarihsel kavrayışı onu zamanımızın en büyük romancılarından biri yapıyor. Biz sıradan ölümlülerin kaçırdığı şeyleri gördüğü ve hissettiği için onun her zaman hafif bir uhrevi aurası da vardı.”

Hilary Mantel

Gençlik yıllarında çikolata kisti (endometriozis) hastalığına yakalanan ve çocuk sahibi olamayan Mantel, 2012’de The Times’a verdiği röportajda hastalığı hakkında şunları söylemişti:

“Bazen insanlar, bu hastalığın beni bir şekilde daha iyi bir yazar yaptığına ya da hastalığın beni dünyadan uzak tutmaya yarayacağına inandırmaya çalışıyorlar. Ama acıyla ve onunla birlikte gelen belirsizlikle başa çıkmaktansa dünyayla başa çıkmayı tercih ederim.”

Mantel’in “Kurtlar Hanedanlığı” üçlemesi bugüne kadar dünya çapında beş milyondan fazla sattı ve 41 dile çevrildi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.