Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kral Charles’ın itibarını korumak isteyen Buckingham Sarayı’ndan The Crown atağı: “Dizinin başına ‘kurgudur’ uyarısı koyun”

Netflix’in İngiltere Kraliyet Ailesi’ni konu alan ve Galler Prensi Charles ile Prenses Diana’nın boşanma sürecine ve sonrasına odaklanılan “The Crown” dizisinin yeni sezonu, Buckingham Sarayı’nda endişeye yol açtı. Saray, Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles’ın itibarını korumak için harekete geçti.

9 Kasım’da izleyicisiyle buluşacak “The Crown”un beşinci sezonunu Prens Charles ile Diana Spencer’ın evliliğini konu almaya devam edecek. Dizinin bu sezon, Charles ve Diana ilişkisinin çalkantılı yıllarına ve çiftin ayrılığından sonra yaşananlara odaklanacağı tahmin ediliyor. Bu sezonda yayımlanacak bölümlerin ardından Kral Charles’ın tepki toplamasından endişe eden Buckingham Sarayı, harekete geçti ve yayıncı kuruluş Netflix ile iletişim kurdu.

Diana, Charles ve Camilla

Telegraph’ın üst düzey bir kraliyet kaynağına dayandırdığı haberinde Buckingham Sarayı yetkilileri, dijital yayın platformu Netflix ile görüştü ve dizinin başına, “Bu dizi kurgudur, belgesel değildir” uyarısı koydurmak istedi.

Dördüncü sezonda Charles’ı Dominic West, Diana’yı Elizabeth Debicki canlandıracak.

Kral Charles’ın bir arkadaşı da “The Crown” dizisinde anlatılanları “sömürü” olarak nitelendirdi ve “Netflix’in insanların itibarını zedelemekten hiçbir çekincesi yok. İnsanların unuttuğu şey burada söz konusu olanın gerçek kişiler ve gerçek hayatlar olduğu” dedi.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından dizinin 6. sezon çekimlerine ara verilmiş fakat beşinci sezonun çıkış tarihi ertelenmemişti. Dizinin beşinci sezonu 9 Kasım’da izleyicisiyle buluşacak.

Kaynak: Telegraph

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.