Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hubble ve James Webb’in gözünden NASA’nın DART misyonu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Dünya’ya zarar verebilecek potansiyel asteroit tehlikesine karşı savunma mekanizmasını test etmek için Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART) isimli bir uzay aracını 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide yollayarak planlı bir çarpışma meydana getirmişti. NASA şimdi de bu çarpışmanın Hubble ve James Webb teleskoplarına yansıyan görüntülerini paylaştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART) adlı uzay aracını yollayarak planlı bir çarpışma gerçekleştirmişti. NASA’nın bu misyonundaki amacı, Dünya’ya zarar verebilecek potansiyel asteroit tehlikesine karşı savunma mekanizmasını test etmekti.

Çarpışma anına ait fotoğraflar Hubble ve James Webb uzay teleskopları tarafından da kaydedildi. Böylece iki gözlemevi aynı gök cismini aynı anda ilk kez yakaladı.

DART misyonunun planlı çarpışının ardından çekilen görüntülerde Dimorphos’un parladığı ve mavi gibi parladığı görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.