Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden kongre kararı

Altılı Masa’da yer alan İYİ Parti ve Saadet Partisi, yaklaşan seçimler öncesi kongreye gitme kararı aldı. İYİ Parti’nin olağan kurultay sürecinin 3 Ekim’de ilçe ve il kongreleri ile başlaması planlanıyor. Saadet Partisi’nin 8. Olağan Büyük Kongresi ise 30 Ekim’de Ankara’da yapılacak.

İYİ Parti ve Saadet Partisi olağan kurultaya hazırlanıyor. Bugün saat 14:00’te toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) olağan kurultay sürecini başlatma kararı aldı. Buna göre kurultay süreci 3 Ekim’de ilçe ve il kongreleri ile başlayacak. GİK, genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamalarına yönelik tavsiye kararı da aldı.

Başkanlık Divanı martta değiştirilmişti

Meral Akşener’in 27 Eylül’de Habertürk’te çıktığı yayında Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair yorumlarının ardından genel seçimler öncesi kurultay sürecinin başlatılabileceği konuşuluyordu. Parti yönetiminde 30 Mart’ta yapılan görev değişikliği de uzun süre tartışılmıştı. Başkanlık Divanı’ndaki değişiklikle birlikte Yavuz Ağıralioğlu liste dışı kalırken Koray Aydın’ın başkanlığını yürüttüğü Teşkilat ve Gençlik Politikaları Başkanlığı doğrudan Meral Akşener’e bağlanmıştı.

İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nın tarihi ile ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından netleşecek. İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı 20 Eylül 2020’de yapılmıştı. Kamuoyunda o dönem konuşulan iddialara göre bu kurultay öncesi 50 kişinin alındığı Genel İdare Kurulu’na (GİK) girmemeleri için partililere, “Aday olsalar da oy verilmeyecekler” başlıklı bir liste gönderilmiş ve listede yer alan isimlere oy verilmemesi istenmişti. Listede Ümit Özdağ, Aytun Çıray, İsmail Kocuk, Aylin Cesur ve Aydın Adnan Sezgin gibi isimler de yer alıyordu.

“Seçimlere ve iktidara hazırlık”

Saadet Partisi de kongreye gitme kararı alındığını duyurdu. Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yasal zorunluluk gereği, partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi’nin 30 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. 81 ilden teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremiz, ‘Seçimlere ve İktidara Hazırlık’ çalışmalarımızı taçlandıracağımız bir kongre olacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.