Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zafer Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni yaptı: “Çok güçlü gençlik desteği”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuştu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Özdağ, hem Cumhur İttifakı’nı hem de Altılı Masa’yı eleştirdi. Özdağ, yeniden genel başkan seçildiği kongrede, “Erdoğan’ın seçimi kazanmak için bugüne dek bir milyon 500 bin sığınmacıya vatandaşlık verdiğini” öne sürdü.

Yaklaşık 14 ay önce kurulan ve Ümit Özdağ’ın Suriyeli sığınmacılar hakkındaki söylemleriyle sık sık gündeme gelen Zafer Partisi, 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni bugün (2 Ekim) Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi’nde yaptı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede sıklıkla “Türk’üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ümit nerede gençlik orada” ve “Zafer gelecek Escobarlar gidecek” sloganları atıldı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partililerin bozkurt işareti yaparak “Andımız”ı okumasının hemen ardından salona girdi. Marşlar ve sloganlarla karşılanan Özdağ da salonu bozkurt işaretiyle selamladı.

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Memleket Partisi, Adalet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Doğru Parti, Bağımsız Türkiye Partisi ve Türkiye Değişim Partisi temsilcileri de katıldı. Ancak Özdağ, salona girerken eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili ve “bağımsız cumhurbaşkanı adayı” Sinan Oğan’a sarıldı.

Özdağ’ın gençlere vaadi dürüstlük

Ümit Özdağ, konuşmasının önemli bölümünde seslendiği gençlere “dürüstlük” vaat ettiğini söyledi. “Zafer Partisi’ne olan çok güçlü gençlik desteğinin arkasında bizim dürüstçe bildiklerimizi sizinle paylaşmamız gerçeği yatıyor galiba” diyen Özdağ, salondaki pankartlara da yazılan “Ben salağa salak derim” sözünü hatırlattı. Gençler, kendisine “Ümit hoca” sloganlarıyla destek verdi.

Özdağ: “13 milyon sığınmacı var”

Kongrede gösterilen “Son Ümit” adlı videodan sonra kürsüye gelen Özdağ şöyle konuştu:

Türkiye, dünya tarihinin en büyük göçüyle karşı karşıya. 13 milyon kaçak sığınmacı geldi. Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 6 milyon 707 bin, uluslararası koruma altında 570 bin, ikamet izni olanların sayısı 2 milyon 600 bin, vatandaşlık alan Suriyeli sayısı bir buçuk milyon, vatandaşlık alan diğer milletler sayısı 250 bin, kaçak Afgan sayısı bir milyon 750 bin. Toplam 11 milyon 482 bin ediyor. Bunların içerisinde Afrika’dan gelenler yok.”

“Biz Türkler mutlu değiliz” diyen Özdağ, ekonomik krizi aşmanın ancak sığınmacıların geri gönderilmesiyle mümkün olduğunu belirtti ve “13 milyon sığınmacı ve kaçak geri dönünce enflasyon yüzde 15-20 düşecek, hayat ucuzlayacak, kiralar azalacak, gayrimenkul fiyatları düşecek, hastanelerde hasta sayısı azalacak” dedi.

Erdoğan’a ve muhalefete eleştiri

Özdağ, Altılı Masa’yı oluşturan liderler ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert dille eleştirdi: 

“Türk halkının desteğini kaybeden saray, şimdi seçimi kazanmak için Suriyeliler başta olmak üzere yabancılara vatandaşlık veriyor. Hedef 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek. Bir buçuk milyona verildi şimdiden. Bazıları ‘Kim cumhurbaşkanı adayı olacak?’ diye soruyor. Oysa sorulması gereken diğer soru da ‘Kim seçmen olacak?’ Zafer Partisi dışında buna itiraz eden yok.”

Özdağ, Altılı Masa’yı oluşturanların “düzen partileri” olduğunu söyledi bu partileri “sarı muhalefet” olmakla suçladı. Konuşmasını “Biz de Sizdeniz” şiiriyle tamamlayan Zafer Partisi lideri, kendisine hediye edilen bıçağı havaya kaldırıp “Ya istiklal ya ölüm” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.