Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den ikisi bakan yedi İranlı yetkiliye #MahsaAmini yaptırımı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestoların engellenmesi ve internetin kısıtlanması nedeniyle yedi İranlı yetkiliye yaptırım uyguladı. Yaptırım listesinde İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ve İletişim Bakanı Eisa Zarepour da yer aldı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsü kullarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan prostestolar devam ederken, ABD hükümeti, Amini’nin ölümünün ardından ülkedeki barışçıl gösterilerin engellenmesi ve internetin kısıtlanması nedeniyle yedi İranlı yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nden yapılan açıklamada, içişleri ve iletişim bakanları ve birkaç kolluk kuvveti liderinin yaptırımların hedefi olduğu belirtildi. Yaptırım listesinde yer alan isimler arasında, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, İletişim Bakanı Eisa Zarepour, İran Siber Polis Başkanı Vahid Mohammad Naser Majid de yer aldı.

ABD Hazine Müsteşarı Brian Nelson, “ABD, İran hükümetinin interneti kısıtlamasını ve barışçıl protestoların şiddetle bastırılmasını kınıyor. Bu tür eylemleri yönlendiren ve destekleyenleri hedef almaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, Amini’nin ölümünden sonra başlayan protestolarda 17 Eylül’den bu yana en az 35 gazeteci ve fotoğrafçı gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.