Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Il Lombardia’da Tadej Pogacar üst üste ikinci kez şampiyon

Yol bisikletinin anıtsal klasiklerden Il Lombardia’nın (Lombardiya Bisiklet Turu) 116. edisyonunda UAE Team Emirates takımından 24 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar ikinci kez üst üste zafere ulaştı. 

Sonbaharda koşulan tek büyük yol bisikleti klasiği Il Lombardia’nın (Lombardiya Bisiklet Turu) 116. edisyonunda UAE Team Emirates takımından 24 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar şampiyon oldu. 253 kilometre uzunluğundaki tek günlük klasikte 06:21:22’lik derecesiyle Pogacar, geçen yılın ardından Lombardiya’da üst üste ikinci zaferini elde etti. Pogacar’ın hemen ardından Movistar takımından İspanyol bisikletçi Enric Mas ikinci sırayı alırken, Bahrain-Victorious takımından bir başka İspanyol Mikel Landa ise üçüncü oldu.  

Il Lombardia 2022’nin profili

Yarışın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

50 kilometre kala: UAE Team Emirates takımı yarışa liderlik ediyor. Hemen arkalarında Bora-Hansgrohe, EF Education First ve Ineos takımları da yer alıyor. Astana takımı ise dört bisikletçi ile orada.

40 kilometre kala: Son iki tırmanış San Fermo Della Battaglia ve Civiglio’ya doğru gidilirken yalnızca 50 bisikletçi kaldı. Kazananı bu iki tırmanış belirleyecek.

33 kilometre kala: Vincenzo Nibali tecrübesi ile Quick-Step bisikletçilerin arkasına sızarak öne kadar gelmeyi başardı. 

29 kilometre kala: San Fermo Della Battaglia zirvesinde UAE Team Emirates tekrardan liderliği ele alıyor. Pogacar’ın yanında takım arkadaşları Rafa Majka, Davide Formolo, Marc Hirschi ve Joao Almeida yer alıyor.

20 kilometre kala: Vincenzo Nibali ve Julian Alaphilippe geri kalıyor. 

19 kilometre kala: Civiglio’da Tadej Pogacar atağını yapıyor. Onun temposuna yalnızca Enric Mas yetişebiliyor. Mikel Landa ise ikilisinin biraz gerisinde. Higuita ve Vingegaard ise 10 saniye gerideler. 

14 kilometre kala: Civiglio zirvesinde Mikel Landa, Pogacar ve Mas’ı yakalıyor artık üçlü halinde devam ediyorlar. 

10 kilometre kala: Landa, Mas ve Pogacar üçlüsü takipçileri arasındaki farkı 40 saniyeye kadar çıkarttı. 

7 kilometre kala: Son tırmanışa geliyoruz. Landa ve Mas Pogacar’ın atağını mı bekliyor? Mas ve Landa sprintte kazanabilecek durumda değiller.

6 kilometre kala: Mas atağını yapıyor. Pogacar cevap veriyor ancak Landa geri kalıyor. 

5 kilometre kala: İniş bölümünde Landa öndeki ikiliyi tekrardan yakalayabilir mi? Her ikisi de görüş mesafesinde çok fazla fark açamadılar. 

Son kilometre: İkili yarışı almak için ekstra efor ortaya koymuyor. Riske girmediler. Mas son bölümde atağını yapmaya çalışsa da Pogacar, son 50 metrede yaptığı sprintle galibiyeti alıyor. Tadej Pogacar ilk iki katılımında da Lombardiya’yı kazanan ilk bisikletçi olarak tarihe geçti. 

Son bölümünde yaşananlar ve Pogacar’ın zaferi:

Il Lombardia 2022’nin podyumu:

İki büyük efsane Alejandro Valverde ve Vincenzo Nibali pelotona veda ederek emekliliğe adım attı:

Yarışın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.