Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bartın’da ölen madencileri anmak isteyen eylemcilere polis müdahalesi: “Ölümü gizleyemezsiniz”


Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Bartın’da patlamada ölen 41 maden işçisini anmak için bugün (17 Ekim) Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde bir araya gelerek anma ve açıklama yapmak istedi. Polis anıtın çevresini kapatarak, eyleme izin vermedi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara, Kızılay-Karanfil Sokak’ta yürüyüş başlatan eylemciler, “Bartın’ın hesabı sorulacak” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Polis ise “Yolu kapatmayın” diye anons yaparak eylemcileri Konur Sokak’a kadar takip etti.

Slogan atanlara, “Benim sesim çok daha gür çıkar. Ondan yana şüphen olmasın” diyen bir polise vatandaşlar tepki gösterdi. Aynı polis, müdahaleyi eleştiren ve “Arkanda devlet var çünkü”, diyen başka bir yurttaşa da “Ben devletim” karşılığını verdi. Yurttaş ise polise “Madem devletsiniz yarısını madene harcayın” diye tepki gösterdi. 

Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’na kadar yürüyen eylemcilere müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı ve gazetecilerin çekim yapmasına engel oldu. Eylemcilerden bir kadın, “Ölümü gizleyemezsiniz. İnsanlar yaşamak istiyor” diye tepki verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.