Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayat, Kadın, Özgürlük: “Evin Cezaevi kapatılmadan İran özgürleşmeyecek”- Arif Keskin ile söyleşi

İran’da örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini’nin şüpheli ölümü ertesinde 16 Eylül’de başlayan protestolar birinci ayını doldurdu ve devam ediyor. İran uzmanı siyasetbilimci Arif Keskin, bu yayında protesto biçimlerini analiz ederek -“bir yerde başlayan bastırıldığında birkaç yerde birden yeniden başlıyor“- ülkesinde totaliter rejimlere karşı mücadele için örnek olabilecek yeni bir isyan türüyle tanıştığımızı anlatıyor. Yayında Şah Rıza Pehlevi döneminden beri zulmün sembolü olmuş Evin Cezaevi’nin tarihini ve rejimin “bekası” açısından işlevini de konuştuk. Arif Keskin, İranlıların “Evin kapatılmadığı sürece İran özgürleşmeyecek” dediğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.