Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroCup, FIBA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası’nda Türk takımlarının haftası: Frutti Extra Bursaspor, Joventut Badalona’yı parkeden sildi

7Days EuroCup’taki temsilcilerimizden Frutti Extra Bursaspor konuk ettiği Joventut Badalona’yı 81-72 mağlup ederken Türk Telekom, Veolia Towers Hamburg’u deplasmanda 88-83’lük skorla geçti. FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise Darüşşafaka Bakken Bears önünde salondan 80-66 galip ayrılırken Bahçeşehir Koleji, deplasmanda Surne Bilbao’ya 80-66 mağlup oldu. FIBA Avrupa Kupası’ndaki temsilcimiz Gaziantep Basketbol ise Telenet Giants Antwerp’i 82-63’lük skorla mağlup etti.

Frutti Extra Bursaspor 81-72 Joventut Badalona

7Days EuroCup’ta ülkemizi temsil eden Frutti Extra Bursaspor, konuk ettiği Joventut Badalona’yı 81-72’lik skorla mağlup etti. A grubunda ikide iki yapan yeşil-beyazlılar averajla grup liderliğine yükseldi. 

Frutti Extra Bursaspor’da Derek Needham 24 sayı, Onuralp Bitim 18 sayı, Ahmet Düverioğlu 14 sayı-13 ribaund ve Yiğitcan Saybir de 11 sayı-7 ribaund kaydetti. Joventut Badalona’da ise Ante Tomic 16 sayı-6 ribaund, Kyle Guy 15 sayı, Jarrod Jones 12 sayı ile oynadı.

Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup’taki üçüncü maçında 26 Ekim Çarşamba günü Prometey Slobozhanske deplasmanında sahaya çıkacak.

Karşılaşmanın özeti:

Veolia Towers Hamburg 83-88 Türk Telekom

7Days EuroCup’taki bir diğer temsilcimiz Türk Telekom ise Veolia Towers Hamburg deplasmanında 88-83’lük skorla galip gelerek ilk galibiyetini elde etti. 

Türk Telekom’da Tony Taylor 25 sayı-5 asist, Axel Bouteille 18 sayı, Tyrique Jones 15 sayı-11 ribaund ve Erkan Yılmaz 12 sayı-5 ribaund ile mücadele etti. Veolia Towers Hamburg’da ise Marvin Clark Jr. 23 sayı ve James Woodard da 13 sayı kaydetti.

Türk Telekom 7Days EuroCup’taki üçüncü maçında 26 Ekim Çarşamba günü Hapoel Tel Aviv’i konuk edecek.

Karşılaşmanın özeti:

Darüşşafaka 80-66 Bakken Bears

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Darüşşafaka ise ikinci maçında konuk ettiği Bakken Bears’ı 80-66’lık skorla mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Danimarka temsilcisi ise ikinci maçından da mağlup ayrıldı.

Darüşşafaka’da Gabriel Olaseni 20 sayı-12 ribaund-7 asist, Wayne McCullough 18 sayı-7 ribaund ve Hakan Sayılı 10 sayı kaydetti. Bakken Bears’ta ise Ryan Evans 22 sayı-6 ribaund, Tony Carr 17 sayı-7 asist ve Elijah Childs 12 sayı-6 ribaund ile oynadı.  

Darüşşafaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki üçüncü maçında 2 Kasım Çarşamba günü MHP Riesen Ludwigsburg’u konuk edecek.

Karşılaşmanın özeti:

Surne Bilbao 80-66 Bahçeşehir Koleji

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ise Surne Bilbao deplasmanında 80-66’lık skorla mağlup oldu ve ilk mağlubiyetini aldı. İspanya temsilcisi ise grupta ikide iki yapmış oldu.

Bahçeşehir Koleji’nde Yiğit Arslan 15 sayı, Jerry Boutsiele 12 sayı-8 ribaund-6 asist ve Jamar Smith de 12 sayı kaydetti. Surne Bilbao’da ise Adam Smith 17 sayı, Denzel Andersson ve Alex Reyes 12’şer sayı ve Ludvig Hakanson 11 sayı-9 asistlik performanslara imza attı.

Bahçeşehir Koleji gruptaki üçüncü maçına 1 Kasım Salı günü ERA Nymburk deplasmanında çıkacak.

Karşılaşmanın özeti:

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde temsilcilerimizin önümüzdeki hafta maçları ise şöyle:

Pınar Karşıyaka-Unahotels Reggio Emilia 25 Ekim Salı saat: 19.30

Tofaş Bursa-Falco Vulcano Szombathely  26 Ekim Çarşamba saat 19.00

Hapoel Atsmon Holon-Galatasaray NEF 26 Ekim Çarşamba saat 19.30

Gaziantep Basketbol 82-63 Telenet Giants Antwerp

FIBA Avrupa Kupası’nda ise Gaziantep Basketbol, konuk ettiği Telenet Giants Antwerp’i 82-63’lük skorla mağlup ederek, gruba ikide ikiyle başladı. Belçika temsilcisi ise ilk mağlubiyetini aldı.

Gaziantep’te Damyean Dotson 19 sayı, Leyton Hammonds 16 sayı-5 ribaund, Muhsin Yaşar 12 sayı, Codi Miller-Mcintyre 11 sayı-5 ribaund-10 asist, Can Uğur Öğüt 11 sayı-5 asist ve John Egbunu 10 sayı-7 ribaund kaydetti. Telenet Giants Atwerp’te ise Maurice Watson 16 sayı-10 asist, Royce Hamm 12 sayı-Daryl Woodson da 11 sayı ile oynadı.

Gaziantep Basketbol, FIBA Avrupa Kupası’ndaki üçüncü maçında 26 Ekim Çarşamba günü OCS Swans Gmunden’ı konuk edecek. Karşılaşma FIBA YouTube kanalından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın tamamı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.