Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi 8. Olağan Büyük Kongresi’ni yapıyor: “Seçimlerde herhangi bir pürüz çıkmaması için”


Saadet Partisi 8. Olağan Büyük Kongresi, bu pazar (30 Ekim) Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (HBVÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kongrede genel başkanlık için Temel Karamollaoğlu’nun dışında birinin adaylığı beklenmiyor. 

Siyasi Partiler Kanunu’na göre büyük kongre toplantısının en geç üç yıl içinde yapılması gerekiyor. 7. Olağan Büyük Kongresi’ni 3 Kasım 2019’da toplayan Saadet Partisi, “genel seçimler öncesi herhangi bir pürüz çıkmaması için” 3 Kasım’dan önce kongre yapıyor. Saadet Partisi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kongre yapılmaması halinde, kongre şartını ileri sürerek YSK’ya yapılacak şikayet başvurusunda bulunulabilmesi ve YSK’nın da yine bu gerekçeyle seçimlere katılma konusunda engel çıkarma riskini ortadan kaldırmak için zamanında kongresini yapıyor.

Sloganda “Millet” vurgusu

“Kararlıyız! Milletin iktidarında Saadet var” sloganıyla çağrısı yapılan kongrenin davetlileri arasında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de dahil tüm siyasi partilerin yöneticileri ve tüm gazetelerin temsilcileri var.
Kongrede tek aday olacağı belirtilen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde bugün (24 Ekim) Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ancak toplantının kongreye ilişkin olmadığı öğrenildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.