Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da Şii türbesine saldırı: 15 kişi öldü, saldırıyı IŞİD üstlendi

İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ türbesine düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Mahsa Amini’nin gözaltında ölümünün 40. gününde güvenlik güçlerinin protestocularla çatıştığı sırada silahlı kişiler, Şii türbesine bir saldırı düzenlemiş ve en az 15 kişiyi öldürmüştü.

Görgü tanıklarının aktardığına göre saldırganlar bir arabadan indi ve Şah Çerağ türbesinin girişindeki hacılara ve personele ateş açtı. Polisin üç saldırgandan ikisini gözaltına aldığı belirtildi.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakınlığı ile bilinen Noor News isimli haber sitesi, terör saldırısını gerçekleştiren kişilerin İran uyruklu olmadığını açıkladı. Tasnim haber ajansı ise ölenler arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Saldırı cevapsız kalmayacak” dedi.

Guardian’a konuşan bir kaynak, saldırının aynı gün güvenlik güçlerinin Mahsa Amini’nin memleketi Sakız’da toplanan binlerce kişiye ateş açmasının ardından gerçekleştiğini söyledi. 22 yaşındaki Mahsa Amini, örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle irşad devriyeleri tarafından gözaltına alınmış ve gözaltında hayatını kaybetmişti. Amini’nin ölümünün 40. gününde mezarına yürüyen binlerce kişiye polis ateş açtı, onlarca kişi tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.