Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet’in 99. yılı: Yurttaş ne hissediyor?

Cumhuriyet’in ilanının bugün (29 Ekim) 99. yıldönümü. Sabah saat 11.00’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı, Anıtkabir’i ziyaret etti. Siyasi parti liderleri sosyal medya üzerinden mesajlar paylaştı. Türkiye siyasetinin yanı sıra dünya liderleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılını kutladı. Peki, yurttaşlar için Cumhuriyet Bayramı ne anlama geliyor?

“Cumhuriyet’e her zaman sahip çıkacağız”

Bir vatandaş Cumhuriyet’in kendisi için büyük bir anlam taşıdığını söyledi ve “Atatürk bizim için önemli bir şahsiyet, bir değer. Ona sahip çıkmalıyız. Biz gençler olarak çocuğumuza bunu öğrettik. Cumhuriyet’e her zaman değer verdik ve sahip çıkacağız” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise Cumhuriyet’i “Atatürk’ün verdiği büyük bir armağan” olarak niteledi ve “Bugünün değerini bilmemiz lazım” dedi.

Cumhuriyet’in değerlerinin yok olduğu konusunda ise bir başka vatandaş “Onları geç sen, onlar hikaye. Onlar cahil adamlar. Cumhuriyet bizim her şeyimiz” diye konuştu.

Cumhuriyet’in kendisi için bir şey ifade etmediğini söyleyen bir başka vatandaş ise “Baştakiler parayı yiyor, olan garibana oluyor” dedi

“Kadınlar Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam etsinler”

Cumhuriyet’in kadınlar için daha önemli olduğunu dile getiren bir vatandaş ise şöyle konuştu:

“Biz erkekler, hangi sistem gelirse gelsin bir şekilde egemen olmaya devam ediyoruz ama kadınlar için Cumhuriyet çok önemli. Özellikle kadınlar Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam etsinler. Daha çok sahip çıksınlar. Cumhuriyet olmazsa ikinci-üçüncü sınıf insan olmayan mahkûm kalacaklar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.