Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (143): Saadet Partisi’nde kadın klasiği | Gönüllülüğe destek, katılıma köstek

Saadet Partisi, kadınların gönüllü emeğine sonsuz destek verirken, karar mekanizmalarına katılımda neden köstek oluyor? İktidar ve kutsal ailecilerin karşılıklı desteğinden başörtüsü soslu LGBTİ+ karşıtı referanduma vize çıkar mı?

Saadet Partisi, 8. Olağan Kongresi’nde üçüncü defa genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu’nun, Genel İdare Kurulu (GİK) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için hazırladığı blok liste bin 200 delegenin oylarıyla kabul edildi. Nöbet değişimi ise Asiltürk ailesinin kadınları arasında gerçekleşti. Bu defa GİK üyeliğine aileden Ebru Asiltürk yerine Nagehan Gül Asiltürk alındı. Kadın emeğinin yoğunluğuyla bilinen Saadet Partili kadınlar arasında nöbet değişimi oldu ama karar mekanizmalarında kadın politikacıların sınırlı sayıda yer alması gerçeği değişmedi.

Hafta sonunda Ankara’da gerçekleştirilen Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) yürüyüşü, Erdoğan’ın sözlerini sloganlaştırarak anayasa değişikliği ve referandum için iktidara destek verdi. “Aileyi sapkınlıktan korumak” iddiasıyla kadınların başörtüsü güvencesinden LGBTİ+ karşıtlığı çıkaran Erdoğan da yürüyüşe destek için Anafartalar Caddesi’ni iki saat süreyle kapattırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.