Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isparta’da KYK yurduna bir erkek satırla girdi, öğrenciler Medyascope’a konuştu: “Yönetim, ‘Örgütlenip olayı büyütmeyin’ dedi”

Isparta Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’na dün akşam (2 Kasım) satırla giren bir erkek, yurdun bahçesinde öğrencileri kovaladı. Olay, yurtta yaşayan öğrencilerin yaşananları kamera kaydına alıp sosyal medyada paylaşmasıyla ortaya çıktı. Medyascope, Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan üç kadın öğrenciye* ulaştı ve yaşananları konuştu. 

Isparta’da bulunan ve öğrencilerin parmak izi vererek girdiği Bediüzzaman Said Nursi Kız Öğrenci Yurdu’na, yurtta çalışan bir personelin eşi olduğu iddia edilen bir erkek dün akşam (2 Kasım) elinde satırla girdi ve öğrencileri kovaladı. Yurtta kalan pek çok öğrenci yaşananları videoya kaydetti ve sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

İddiaya göre yurt yemekhanesinde çalışan bir kadının evli olduğu erkek, kadınla yurdun girişinde kavga etti ve daha sonra elindeki satırla evli olduğu kadının peşinden yurda girdi. Bir diğer iddia ise satırlı saldırganın husumetli olduğu yurt çalışanı bir erkekle kavga etmek için yurda girdiği. Dün akşam yaşanan olayda öğrenciler arasında yaralı olup olmadığı bilgisini teyit edemedik. Ancak öğrenci olmayan iki kişinin yaralandığı, tedavilerinin devam ettiği ve polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bilgilerine ulaştık. 

Biz beş dakika geç kalsak gelip tutanak tutacak güvenlik dün etkisizdi”

Yaşananlara tanık olan ve Medyascope’a konuşan bir kadın öğrenci şunları söyledi: “Bir anda çığlık atma sesleri geldi, cama çıktım, bir adamın aşçıyı kovaladığını gördüm. Yurdumuz kampüsün içinde sayılır ama kampüsümüz dağa yakın olduğu için açıkçası herkes tedirgin oluyor başıma bir şey gelir mi diye, akşamları kimse yürüyüşe bile çıkamıyor. Akşamları zaten araçsız yurda gelmek biraz cesaret ister. Asıl olay ise yurdun güvenlikleri, biz beş dakika yurda geç kalsak gelip tutanak tutacak güvenlik dün etkisizdi. İnsan benim canım bu kadar değersiz mi diye düşünmüyor değil.” 

“Açıklama yapılmadı, sadece ‘Örgütlenip olayı büyütmeyin’ dendi”

Yaşananları gören bir başka öğrenci ise şunları anlattı: “Adam, ‘Sabaha çıkmayacaksınız’ diye tehditler savurdu, satırla personeli yaralayıp boğazına kadar dayadı biz bunları canlı canlı gördük çok korkunçtu ve işin daha da korkunç tarafı bir tane güvenlik ve görevli bir ablamız dışında kimse doğru düzgün müdahalede bulunmadı. Yurdun iki girişi var ve her girişte bir tane güvenlik var, güvenlik dediğimize de bakmayın yaşını başını almış güvenliğin ne olduğuyla ilgili çok fazla bir bilgisi bile olmayan adamlar. Bize hâlâ bir açıklama yapılmadı, sadece ‘Örgütlenip olayı büyütmeyin’ dendi”

“Yurt sorumlusu, ‘Neden videoları çekip yayın ediyorsunuz’ diyerek olayı kapatmaya çalıştı”

Hâlâ yaşananların etkisinde olduğunu söyleyen bir diğer öğrenci, “Güvenlik müdahalede bulunmadı. Polis ekipleri kısa sürede ulaştı, fakat buna rağmen yaralanan kişilerin önüne geçemediler. Yurdun hiçbir alanında güvenlik kamerası mevcut değil. Yurt sorumlusu, ‘Neden videoları çekip yayın ediyorsunuz’ diyerek olayı kapatmaya çalıştı. Hiçbir şekilde güvenlik önlemi yok” dedi. Öğrenci, olay yaşandığından beri yemek dışında odasından çıkmadığını ve bir süreliğine ailesinin yaşadığı şehre gideceğini de sözlerine ekledi. 

Isparta Valiliği ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

*Konuştuğumuz öğrencilerin güvenlik endişeleri nedeniyle gerçek isimlerine haberde yer vermedik. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.