Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı | Hayatını kaybedenlerin hikâyeleri

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün saat 16:20’de yapılan bombalı saldırıda ikisi çocuk en az altı kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda öldürülen altı kişinin kimliğini açıkladı. 

Bombalı saldırı nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan ve 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara hayatını kaybetti. 

Saldırıda hayatını kaybeden Adem Topkara ile Mukaddes Elif Topkara’dan geriye 2 yaşındaki kızları Eliz İlay kaldı. Topkara çifti ikamet ettikleri Sarıyer’e bağlı Ayazağa Merkez Camii’nde ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

Adem Topkara’nın ablası Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

Saldırıda Yusuf Meydan (34) ile kızı Ecrin Meydan da hayatını kaybetti. Yusuf Meydan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışıyordu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yüreğimiz, İstanbul’daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin’i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun” dedi.

Ecrin Meydan ve Yusuf Meydan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından teslim alındı. Baba ve kızın cenazeleri Adana’da toprağa verilecek.

Bombalı saldırıda Arzu Özsoy (38) ve kızı Yağmur Uçar (15) da hayatını kaybetti. Yağmur Uçar’ın babası Nurettin Uçar sosyal medya hesabından kızının fotoğrafını ve cenaze detaylarını paylaştı. Baba Nurettin Uçar “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Diriliş Ertuğrul” gibi dizilerde oynamıştı. Arzu Özsoy ve Yağmur Uçar Şirinevler Ulu Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.