Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin yeni kadın üyelerine rozetleri takıldı | Kılıçdaroğlu: “Erkek egemen kültürümüz var, bu kültürün değişmesi lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde partililerle bir araya geldi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın başkanlığında partiye katılan yüz bininci yeni kadın üyenin parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Kılıçdaroğlu, “Erkek egemen kültürümüz var, bu kültürün değişmesi lazım” dedi. 

CHP Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlarla bir araya geldi. CHP üyesi kadınlar, yaşadıkları fiziksel ve psikolojik şiddeti kürsüye çıkarak anlattı. Kadınların konuşmalarını dinleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında kadına yönelik şiddete karşı duyarsızlığa dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Duyarsızlık en kötü şeydir. Duyarsızlık haksızlığı besler. Yeri geldiğinde kadınlarla ilgili çok güzel sözler söylüyorlar ama yeri geldiğinde insanoğlu acımasız oluyor. Siyaseten her birimizin sorumluluğu var. Şiddetin hayatın her alanına sirayet ettiğini görüyoruz. Bir sorunu ortadan kaldırmak için sorunun muhatapları ile görüşmek gerekir. Kadına yönelik şiddetin bir nedeni var. Siz bu gerekçeleri ortadan kaldırabilirseniz sorunu asgari düzeye indirebilirsiniz.” 

“Kadın ve erkek elmanın yarısı gibidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erkek egemen kültürümüz var, bu kültürün değişmesi lazım. Kadın ve erkek elmanın yarısı gibidir, eşittir, haklarının eşit olması lazım” dedi. 

Nazlıaka döneminde partiye 100 bin kadın katıldı 

Yaklaşık 1 milyon 500 bin üyesi olan CHP, bugün (25 Kasım) CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın başkanlığında partiye katılan yüz bininci yeni kadın üyenin parti rozetini taktı. Yaklaşık 480 bin kadın üyesi olan partinin yüz bin üyesi CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın döneminde katıldı. Nazlıaka döneminde partiye katılan yüz bininci üye olan Sıdıka Yılmaz’a parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 

Nazlıaka’dan partililere 25 Kasım sunumu

CHP pazar günü (27 Kasım) Parti Meclisi’ni toplayacak. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da parti meclisi üyelerine “Yaşam Hak” projesine ilişkin sunum yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.