Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, “Siyasette küslük olmaz” mesajını yineledi: “Nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse Suriye ile de girebilir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından Konya Millet Bahçesi’nde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı, gençlerin sorularını yanıtladı. “Ankara ile Şam yeniden masaya oturur mu?” sorusu gündemdeyken Erdoğan bir kez daha ilişkilerde yeni bir sayfa açılabileceğinin sinyallerini verdi ve şöyle dedi: “Nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir.”

Ekonomiden ulaşıma, siyasetten dış politikaya birçok konuda gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır kanlı bıçaklı olduğu Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile Katar’da yaptığı görüşmeye değindi. Dünya Kupası’nın açılış töreninde Sisi ile 45 dakikaya kadar bir görüşme yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Kendisi bu görüşmeden çok mutlu olmuş, aynı mutluluk temennisini biz de ilettik. İnşallah bakanlarımızla süreç devam edecek” dedi.

Erdoğan, Sisi ile görüşmesinin ardından kendisine gelen tepkilere de şöyle yanıt verdi:

“Sayın Sisi ile yaptığımız görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkilerinde, olayın liderler seviyesinde tartışılmasından öte, ben kendisine onu da söyledim, bizim Mısır halkıyla ilişkilerimiz farklı, tarih orada var. Son dönemde, bir dokuz yıllık süreç içerisinde bir sıkıntı yaşadık. O akşam özellikle de Katar Emiri’nin araya girişiyle bu adımı attık. O sıkıntıyı aştıktan sonra da bir yarım saat 45 dakika kadar biz Sayın Sisi ile dar kapsamlı bir görüşme yaptık. ‘Şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz’de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir’ dedik. Çok farklı bazı şeyler daha aramızda konuştuk. Daha sonra da aldığım bilgi, haberler çerçevesinde kendisi de bu görüşmeden çok mutlu olmuş, aynı mutluluk temennisini biz de ilettik. Şimdi süreç başladı, bakanlarımızla bir süreç devam edecek. Daha sonra da bir araya gelmek suretiyle Akdeniz’de, çünkü Mısır halkıyla Türkiye’nin birbiriyle olan bağlantıları çok farklı, bizim bu gücü başkalarına kaptırmamamız gerekir. Yunanistan’ın buralara ulaşması, bu olacak iş değil. Onun için güzel gelişmeler olacak diye inanıyorum.”

Erdoğan bir kez daha yeşil ışık yaktı: “Siyasette küslük olmaz”

Türkiye’nin Körfez ülkeleriyle kötü giden ilişkilerini menfaate çevirmek isteyenler olduğunu savunan Erdoğan şunları kaydetti:

“Bunlar giderilince oyunlar bozuldu. Bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. Şimdi bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile münasebetlerimiz gayet iyi bir konumda. Daha da iyi olacak. Bu malum bazı çevreleri rahatsız ediyor.”

Erdoğan daha sonra “Siyasette küslük olmaz” diyerek bir kez daha Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile masaya oturabileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.