Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: “Ula size ne?”

Haber: Ali Deniz Çakır & Ali Macit

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda isminin tartışılmasıyla ilgili “Yine nezaketli anlaşılması adına -sonunda ‘n’ yok- ‘Ula size ne?’ diye cevap vereyim. Zaten Altılı Masa bu konuya etkin bir şekilde çalışıyor. Tekrar diyorum, ula size ne?” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (28 Kasım) İBB Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri öncesi Saraçhane’deki makam odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Ula size ne?”

İmamoğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarında isminin geçmesiyle ilgili soru sorulunca bir televizyon kanalında verdiği cevabı tekrarladı.

İmamoğlu, “Gündemde tutanlara ben bir televizyon programında söylemiştim. Yine nezaketli anlaşılması adına -sonunda ‘n’ yok- ‘Ula size ne?’ diye cevap vereyim. Zaten Altılı Masa bu konuya etkin bir biçimde çalışıyor. Bugün tarihi bir anayasa önerisi sunuldu. Bence o gündemlere bakmak lazım. Önemli hususlar bunlar” dedi.

İmamoğlu’ndan Kaftancıoğlu açıklaması

İmamoğlu, Kaftancıoğlu’nun kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlere yanıt verdi. İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” dedi.

AKP’ye yakın medya organlarında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İl Divan Kurulu Toplantısı’nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na söylediği iddia edilen sözler üzerine iki isim arasında gerginlik yaşandığı öne sürülmüştü.

“Son yılların en büyük yatırım bütçesi”

İBB’nin 2023 yılı bütçesinin bereketli olacağını söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu: 

“Bu, bizim yaptığımız dördüncü bütçe olacak. Şimdi bu bütçelerin yürütülmesinde, temelde o günün sorunlarının çözümü var. Yani nedir bu? Mesela cari transferler; bizim 2020’de, 2021’de çok daha önceliğimiz oldu. Pandemi süreci, yoksulluk, yapılan yardımlar, gelirlerin daralması… Ciddi bir sorunlu dönem yaşandı. Bütün ülke yaşadı ama yerel yönetimler daha yoğun yaşadı. Ama mesela bugün açıkladığımız 2023 bütçesi, son yılların en büyük yatırım bütçesi. Yüzde 50’nin üstüne çıkan, yüzde 52’lere varan yatırım bütçesi. Önemli olan o günün ihtiyaçlarını çözebilmekte. Her ne kadar, ‘Geçmişte yatırım bütçeleri yoğundu’ deseler de az önce bahsettiğim, işte metro yatırımlarının durduğu bütçeler, yine o dönemin bütçeleri. Yani yapılacağını öngörmüşler, o paraları harcayacaklarını öngörmüşler ama durmuş o işler, yapamamışlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.