Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (145): Asgari ücret beklentiyi karşılar mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin toplantıların ikincisi 14 Aralık’ta yapılacak. TÜRK-İŞ müzakerenin 7 bin 785 TL’den başlayacağını açıklarken, DİSK’in asgari ücret önerisi 13 bin 200 TL.

2023 yılı için belirlenecek asgari ücret vatandaşı tatmin edecek mi? Bu ücret nasıl parametrelere göre belirlenmeli? Prof. Dr. Yalçın Karatepe, ParaPolitik’te yorumluyor. Karatepe, “İnsanlar karınlarını doyuracak gelir seviyesine ulaşmayı dahi başarı olarak görüyor. Maalesef içinde bulunduğumuz durum ve konuşulan asgari ücret seviyeleri iç açıcı değil” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.