Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa’da göçmenleri taşıyan minibüs sulama kanalına düştü: 9 kişi yaşamını yitirdi

Şanlıurfa’da göçmenleri taşıyan minibüs sulama kanalına düştü. Şanlıurfa Valiliği, kazada dokuz kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kaza, Şanlıurfa’ın Harran ilçesine bağlı Öncüler Mahallesi Biçer Mezrası yakınlarında meydana geldi.

Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen minibüs, sulama kanalına uçtu.

Çevrede bulunanların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada, kazada altı göçmenin hayatını kaybettiği belirtilerek şöyle denildi:

“İlimizin Harran ilçesi Öncüler Mahallesi Biçer Mezrası mevkinde 31 göçmeni taşıyan bir minibüsün kanala devrilmesi sonucu; 6 göçmen hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralı olmak üzere toplamda 25 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Olayın organizatörü yakalanmış olup adli süreç hassasiyetle tarafımızca takip edilmektedir. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Can kaybı dokuza yükseldi

Valilikten yapılan ikinci açıklamada kazada yaşamını yitirenlerin sayısının dokuza yükseldiği belirtildi:

“Harran Öncüler Mahallesi’nde göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 5 göçmenden 3’ü müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetmiştir. Olayda hayatını kaybeden göçmen sayısı 9 olmuştur. 2 yaralının durumları stabil olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.