Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EYT’liler SGK önünde kuyruk oluşturdu: “İhtiyacı olanlar için güzel bir karar ama oy vermem”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek isteyen EYT’li vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren SGK binalarının önünde gün hesaplatma kuyruğu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (28 Aralık), Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile EYT düzenlemesine ilişkin toplantı yaptı. Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Devlet için büyük bir fedakârlık anlamına gelen bu düzenlemeyle artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak, yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Yapılan düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.”

İstanbul’da EYT kuyruğunun oluştuğu ilçelerden Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi ve Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi’nde sırada bekleyen vatandaşlar, Medyascope mikrofonlarına konuştu.

“Benim için iyi oldu”

Günlerini kontrol ettirmek isteyen bir vatandaş, “Benim için iyi oldu uzun süredir bekliyordum. Prim günlerim dolmuştu, bu kararla da emekli olacağız. Benim için iyi oldu ama son günlerde açıklanması kötü oldu maalesef bu izdihamı yaşayacağız. Günlerimizin nasıl olduğuna bakmaya geldik ama içeri giremiyoruz” dedi.

“Seçimden önce bu olaylar hükümete fayda getirir”

Bu kararın kendisi için sürpriz olduğunu belirten bir vatandaş, “Ben sınırdaydım acaba olacak mıyım, olmayacak mıyım diye. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla biz de emekli olacağız. Kararın verilmesi iyi oldu. Seçimleri de etkiler. Seçimlerden önce bu olaylar her zaman fayda getirmiştir hükümete. Yine öyle olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

EYT’de yaş sınırlamasının kararsız seçmenlerin oy tercihlerini değiştirebileceğini söyleyen vatandaş, “Kanun kararsız seçmeni tabii ki de etkiler. Sorduğumuzda tabii ki ‘Oylar reise’ diyorlar. Fakat belli bir taban vardır ki ne yaparsan yap kararı değişmez. Ama dediğim gibi kararsız olanları tabii ki etkiler. Ben yerinde ve güzel bir karar olduğunu düşünüyorum. Faydalandığını düşünüyorum. Çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

“İhtiyacı olanlar için güzel bir karar ama oy vermem”

Kararı yerinde ve doğru bulduğunu belirten bir vatandaş ise “İhtiyacı olanlar için güzel bir karar ama oy vermem. Kesinlikle oy vermem yani. Memleketin ne halde olduğu belli. Oy konusuna gelince oy yok” diye konuştu.

Kararın çok geç alındığını söyleyen vatandaş ise görüşlerini şöyle dile getirdi: “Çok geç alınmış bir karar. Şimdiye kadar elli kere alınması lazımdı. Bu kadar insanlara bu eziyet. Gidişat hiç iyi değil. Araştırın, dünyanın hangi ülkesinde böyle bir rezillik var? Araştırın, görün. Bu rezillik sadece Türkiye’yle alakalı bir olay. Dün yürürlüğe girdi, Meclis tatile giriyor. Ne alaka bu? Nasıl bir saçmalıktır bu? Bu EYT’nin çıkacağı bilinmiyor muydu ki?” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.