Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en yaşlı insanıydı: Fransız rahibe Lucile Randon 118 yaşında yaşamını yitirdi

Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Fransız rahibe Lucile Randon, 118 yaşında yaşamını yitirdi. “Duayen hemşire Andrée” olarak da tanınan Randon, 2021 yılında koronavirüsü atlatmıştı.

25 Nisan 2022’den bu yana dünyanın en yaşlı insanı unvanını elinde bulunduran Lucile Randon, Fransa’nın güneyindeki Toulon kentinde kaldığı Sainte-Catherine-Labouré Bakımevi’ndeki yatağında yaşamını yitirdi. Bakımevinin sözcüsü David Tavella, ülkede “Rahibe Andrée” olarak tanınan 118 yaşındaki Randon’un huzur içinde öldüğünü söyledi.

11 Şubat 1904’te doğan Randon, 40 yaşına kadar vali ve öğretmen olarak görev yaptı. 1979’da bakımevinde yaşamaya başlayan Randon, 2009’dan bu yana da Toulon’daki Sainte-Catherine-Labouré Bakımevi’nde kalıyordu.

2021’de Randon’nun kaldığı bakımevinde 10 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Virüse yakalanan Randon, ileri yaşına rağmen salgını atlatmayı başardı. Var-Martin gazetesine verdiği demeçte, “Salgına yakalandığımın farkında bile değildim” diyen Randon, BFM televizyonuna ise koronavirüsten korkmadığını çünkü ölmekten korkmadığını söylemişti.

Lucile Randon, Saint-Catherine-Labouré’deki odasında.

2020’de bir Fransız radyosunda kendisine “nasıl bu kadar uzun yaşadığı” sorulan Lucile Randon, “Sırrın ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Bu soruya ancak Tanrı cevap verebilir” yanıtını vermişti.

Öte yandan Randon, 118 yıllık yaşamı boyunca pek çok acı çektiğini ve mutsuz olduğunu da söylemişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.