Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Madonna’dan AHBAP’a, Metallica’dan deprem bölgesine bağış

Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna, Instagram hesabından Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından deprem bölgesindeki yurttaşlara bağış çağrısı yaptı. Madonna, Türkiye’ye bağış yapmak isteyenler için en iyi yerin şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği olduğunu söyledi. Dünyaca ünlü heavy metal grubu Metallica da deprem bölgesine 250 bin dolar bağışladı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Birçok ülke Türkiye’de yardım eli uzattı, çok sayıda bağış kampanyası düzenlendi. Bu bağış kampanyalarına katılan ve Türkiye’ye taziye mesajı gönderenler arasında dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncular da var. Madonna ve Metallica, bu yardım kampanyasına katılan son isimler.

Madonna AHBAP’ı adres gösterdi

Madonna Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de yaşanan depreme kayıtsız kalmadı. “Herkes Sevgililer Günü’nde aşktan söz ediyor” diyerek sözlerine başlayan Madonna, iki büyük depremin Türkiye’de birçok ili ve Suriye’yi vurduğunu, binlerce yurttaşın hayatını kaybettiğini, binlercesinin de evini, işini ve sevdiklerini kaybettiğini yazdı. Deprem bölgesindeki yurttaşlara yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Madonna, bağış kampanyası için de AHBAP’ı adres gösterdi.

Madonna’nın paylaşımı şöyle:

“Herkes Sevgililer Günü’nde aşktan söz ediyor. Tüm sevgi ve iyileştirici enerjimizi bu şiddetli depremde büyük kayıp ve yıkım yaşayan Suriye ile Türkiye’ye gönderelim. 33 bin 181 kişi öldü. Birçok kişi evini, işini ve tabii sevdiklerini kaybetti. Şehirler tümüyle haritadan silindi. Bu çok üzücü! Bağış yapabileceğiniz en iyi yer ahbap.org.”

Madonna’nın bu paylaşımına Haluk Levent’ten yanıt gecikmedi. Levent, Twitter’dan Madonna’ya teşekkür etti.

Metallica’dan 250 bin dolar bağış

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Metallica da deprem bölgesine yardım eli uzattı. Metallica, kendilerine ait yardım kuruluşu All Within My Hands aracılığıyla Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgesine 250 bin dolar bağışladı. Metallica, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüree Direct Relief ve World Central Kitchen’a 125’er bin dolar bağış yaptıklarını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.