Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay Valiliği, depremden kurtulanlara sağlık hizmeti verilen parkın boşaltılmasını istedi | TTB MK Üyesi Dr. Karahancı: “İlk defa devlete dair cümle kuran biri çıktı o da ‘Parkı boşaltın’ diyor”

Hatay Valiliği, sağlık çalışanlarının depremden kurtulan yurttaşlara gönüllü olarak hizmet verdiği Sevgi Parkı’nın boşaltılmasını istedi. Valiliğin konuya ilişkin resmi yazı sunmadığını fakat “gerekirse” zor kullanmakla tehdit ettiğini dile getiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) MK Üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, “Sağlıktan daha önemli ne var’ diye sorduk, ‘Kızılay’ı getireceğiz, aşevi yapacağız’ gibi bir şey söylediler.” diye konuştu.

Valilik parkın boşaltılmasını istedi, tartışma çıktı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner hekim ekibi, Hatay’ın Defne ilçesindeki Sevgi Parkı’nda depremin ilk gününden beri gönüllü sağlık hizmeti veriyor. Medyascope’a konuşan TTB MK üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, Hatay Valiliği’nin “Parkı boşaltın” dediğini dile getirdi. Valiliğin konuya ilişkin hiçbir resmi yazı sunmadığını söyleyen Karahancı, şöyle konuştu:

“Ne yazık ki bölgede yaptığımız işin yerini alan hiçbir çalışma ve çaba yok”

Konuyla ilgili resmi yazı gönderdik. Şu an bekliyoruz ‘Gerekirse zor kullanırız’ gibi cümleler dahi kurdular. Baştan beri söylüyoruz, biz bu topluma hizmet vermek için buradayız. Burada sağlık hizmetleri açısından ne yazık ki yaptığımız işin yerini alan hiçbir çalışma ve çaba yok. Buna rağmen, bunu bu kadar rahat söyleyebiliyorlarsa biz de verdiğimiz sözün arkasında duracağız. Buradaki insanlara verebildiğimiz süre boyunca sağlık hizmeti vereceğiz.”

“Sağlıktan daha önemli ne var”

“Depremin ilk gününden beri burada Hatay Tabip Odası, TTB, TPD, SES, İBB ekipleri olarak sağlığa ilişkin çalışmalar yürütüyoruz.Yerelde ulaşılamayan bölgelere ulaşmak için gönüllü gezici ekiplerimiz var ve Sevgi Parkı’nı halkın en hızlı ulaşabileceği güvenli nokta olduğu için seçtik. Sağlık emekçileri için altı konteynerimiz var , kadın sağlık birimi için ayrı konteynerimiz var. Hepsiyle birlikte depremin başından beri burada çalışma yürütüyorduk, ilk defa devlete dair bir cümle kuran birisi çıktı, o da ‘Biz burayı zorla boşaltacağız’ dedi. ‘Sağlıktan daha önemli ne var’ diye sorduk, ‘Kızılay’ı getireceğiz burada aşevi yapacağız’ gibi bir şey söylediler.”

“Bizim değil onların ayıbı olsun”

Depremin ilk günlerinde insanları enkazlardan kurtarmak için verdiğimiz mücadeleyi şimdi de onların sağlığını korumak için vermeye devam edeceğiz. Bu bizim ayıbımız olmayacak, bize müdahale ediyorlarsa böyle çalışmaları engelliyorlarsa onların ayıbı olsun ve ne yazık ki şu süreç içerisinde bolca da ayıpları var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.