Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (53): Aday belli, açıklama ne zaman?

Millet İttifakı’nın 13. toplantısı politikAnkara’nın bu haftaki yayını ile aynı dakikalarda başladı. Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirlenecek ancak adayın ismi önümüdeki günlerde açıklanacak. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (1 Mart) bir kez daha seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etse de, Millet İttifakı seçim tarihinin kesinleşmesini bekleyecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini açıklamasından bir gün sonra aday açıklanacak. Adayın açıklandığı toplantıda, cumhurbaşkanı adayı seçimin kazanılmasının ardından uygulayacağı yol haritasını da kamuoyuna duyuracak.

İktidar zorda

Seçim yaklaşırken Erdoğan ve Bahçeli, yanlarına BBP Genel Başkanı Destici’yi de alarak Cumhurbaşkanlığı’na ait resmi araçlarla deprem bölgesini dolaşıyor. Kahramanmaraş turunun Elbistan ayağında beklenmedik bir tartışma yaşandı. Konteyner kente gelen iktidar yanlılarının “Elbistan il olsun” talepleriyle başlayan tartışmayı İçişleri Bakanı Soylu ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal bitirmeye çalışırken, Bahçeli çok sinirlendi ve Cumhurbaşkanının gezisinin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğini belirterek, “Alın bunları buradan” diye çıkıştı.

Ekonomik kriz nedeniyle çıkmazda olan iktidar, resmi rakamlara göre 45 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği depremin ardından iyice zorda. İktidar, tüm muhalif sesler kısmaya çalışırken, diğer partilerin, grupların ve STK’ların yardım organizasyonlarını engellemeye, deprem bölgesinde sadece kendilerinin görünür olmasına çalışıyor.

İstifa geldi ama…

Depremin ardından yapılması gerekenlerin yapılmaması, geç kalınması tepki gördü. Bu durumu eleştiren muhalefet, sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirtirken, bir kişinin bile istifa etmediğine dikkat çekti. Futbol maçlarında hükümeti istifaya çağıran sloganların atılması üzerine Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Bu istifanın ardından bir istifa haberi daha geldi. 28 Şubat’ta Yunanistan’da iki trenin çarpışması sonucunda 40’tan fazla kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine 1 Mart’ta Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, “Bu kadar trajik bir olay yaşandığında devam etmek ve hiç olmamış gibi davranmak imkânsız. Buna siyasi sorumluluk denir” diyerek istifa etti. Bizde ise siyasi ve bürokratik yetkililer olan bitende hiçbir sorumlulukları yokmuşçasına görevlerini sürdürmeye devam ediyor.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara’da bu konuları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.