Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesinden Celal Şenyaşar’ı öldürmek ve Adil Şenyaşar’ı yaralamak suçundan 5 yıldır firari olarak aranan İbrahim Yıldız, mide ameliyatı yaptığı özel hastanede yaşamını yitirdi. Şenyaşar ailesinin avukatı Bülent Duran, Yıldız’ın hastaneye Suriyeli kimliği ile giriş yaptığı ancak daha sonra fark edildiğini belirterek, “Anladığımız kadarıyla mide ameliyatı ile zayıflayıp tanınmamak için şekil değiştirecekti” dedi.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Şenyaşar ailesine ait İstanbul Pazarı dükkânındaki aile fertlerine silahlı saldırısında Celal, Adil, Ferit, Fadıl ve Mehmet Şenyaşar kardeşler yaralanmıştı.
Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan aile bireylerine yönelik saldırı burada da devam etmiş ve hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar öldürülmüştü. Diğer kardeşler ise ağır yaralanmıştı.
İşyerinde başlayan olayda, Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlerin ölümüne sebep olduğu kameralar tarafından tespit edilen ve açılan davada 5 yıldır firari olarak aranan İbrahim Yıldız’ın Mersin’de özel bir hastanede mide ameliyatı olmak isterken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Cenazesi Suruç’a getirilen Yıldız’a burada da otopsi yapıldı ve kimliği tespit edildikten sonra defin edileceği öğrenildi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Medyascope’a konuşan Şenyaşar ailesinin avukatı Bülent Duran, İbrahim Yıldız’ın mide ameliyatı olurken hayatını kaybettiğini doğruladı ve “Cenaze getirilip tam gömülecekken ‘şüpheli ölüm’ denilerek Adli Tıp’a, otopsiye getirilmiş. Bizim öğrendiğimize göre, Yıldız, Suriyeli kimliği ile hastaneye giriş yapmış. Daha sonra hastanede durum anlaşılınca kendi kimliği ile kayıt etmişler. Yıldız, 5 yıldır aranıyordu ve şişman biriydi. Anladığımız kadarıyla mide ameliyatı ile zayıflayıp tanınmamak için şekil değiştirecekti. Bu konu ile ilgili de soruşturma başlatılmış. Sonuçta ne çıkacak, hep birlikte göreceğiz. İbrahim Yıldız, dükkanda Celal Şenyaşar’ı silah ile vuran kişi. Açılan dava, daha çok faili bulmaya yönelik değildi. Yoksa bir kişi 5 yılda bulanamaz mıydı? Biz ‘Silindi’ denilen kamera kayıtlarının saklı tutulduğuna inanıyoruz. Bunlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.