Nevroz depremde yaşamını yitirenlere adandı: “AKP-MHP ittifakı bu ülkenin kaderi olmaktan çıkacak”

Nevroz, bugün (19 Mart) İstanbul’da Yenikapı Etkinlik Alanı’nda kutlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gençlere iki ay sonra yapılacak seçimlerde sandıkları koruma çağrısı yapıp “Bizler barışı, adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü 14 Mayıs’ta sandıklarda ilan edeceğiz” dedi.

HDP, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Yeşil Sol Parti’nin düzenlediği Nevroz kutlamalarına yağmurlu havaya rağmen çok sayıda kişi katıldı. Yurttaşların önemli bir bölümü, kapatılması durumunda HDP’nin yerine seçime girmesi planlanan Yeşil Sol Parti’nin flamalarını taşıyordu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Yenikapı’da “Direne direne kazanacağız”“Amedspor halktır, halk burada”“Jin, jiyan, azadi”“Zindanlara özgürlük” sloganları atıldı. Tertip komitesi, bu yılki Nevroz’u depremde yaşamını yitiren 50 bin kişiye adadıklarını duyurdu. Yurttaşlar da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan ihmallere karşı “Hükümet istifa” sloganları attı. 

https://twitter.com/medyascope/status/1637393331092090881

Amedspor taraftarları da alandaydı. Bursaspor ile Amedspor arasında 5 Mart’ta oynanan maçta yaşananları protesto eden taraftarlar “Amedspor halktır, halk burada” diyerek sahneye çıktı. Katılımcılar da Amedspor’un marşlarını söyledi. 

https://twitter.com/medyascope/status/1637386613603946496

Buldan’dan gençlere çağrı: “Sandıkları koruyun”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, depremde yaşamını yitiren yurttaşları anıp “Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen acıların dinmediğini, yaraların sarılmadığını hep birlikte gördük, tanık olduk. İnsanları açlıkla, soğukla terbiye etmeye çalıştıklarını gördük. Ama şunu bilsinler, deprem de AKP-MHP ittifakı da bu ülkenin kaderi olmaktan çıkacak” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan

Buldan, 14 Mayıs’ın milat olacağını söyleyip “Bizler barışı, adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü 14 Mayıs’ta sandıklarda ilan edeceğiz. Bu ülkenin bütün inançları, kimlikleri, mezhepleri, renkleri bu ülkeyi değiştirmek için omuz omuza 14 Mayıs’ta sandıkları koruyacağız, seçimleri kazanacağız. Kendi geleceğimizi mutlaka inşa edeceğiz” diye konuştu.

Buldan, gençlere sandıkları korumaları yönünde çağrı yaptı: “14 Mayıs’ta bütün sandıklarımızı gençlerimize emanet ediyorum. O sandıklarda tek bir hilenin, usulsüzlüğün yapılmasına müsaade etmeyeceksiniz. İşte biz böyle kazanacağız. Gelecek bizimdir, yarınlar bizimdir. 14 Mayıs sonrası hepimizindir.”

224 kişiye gözaltı

İstanbul Valiliği, Yenikapı Miting Alanı’nda yapılan kutlamanın ardından 224 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilik açıklamasında, “Alana yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasadışı slogan atarak taşkınlık çıkaran şahıslar hakkında güvenlik güçlerimizce yakalama işlemi uygulanmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.