Diyarbakır’da bina görevlisi Abdurrezak Memiş, Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Memiş, seçilirse Meclis’e giren ilk bina görevlisi olacak. Ezilenlerin sesi olacağını söyleyen Memiş, “Seçilirsem ilk olarak Meclis lokantasındaki ucuz yemekleri gündeme getireceğim. Protesto etmek için sefer tası ile Meclis’e gideceğim” diyor.
Milletvekili genel seçimlerine 41 gün kaldı. Siyasi partiler aday listelerini 9 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek. Diyarbakır’da bina görevlisi olarak çalışan Abdurrezak Memiş, Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 36 yaşındaki, evli ve üç çocuk babası Memiş seçilirse, ilk bir kez bina görevlisi Meclis’e girmiş olacak.
Bina görevlilerinin sesi olacak
Bina görevlilerinin sesini duyurmak için milletvekili olmak istediğini belirten Memiş, kendisini şanslı gördüğünü söyledi. Engelli olduğu için kendisinden 15 bin liralık adaylık başvuru ücretinin alınmadığını hatırlatan Memiş, “Partimiz halkların partisidir, ezilenlerin partisidir. Ezilenlerin sesi olacağını düşünüyorum. Bina görevlilerinin en önemli sorunu, çoğu binalarda sigortasız çalışıyor, yönetimlerin mobbingine maruz kalıyor. Daha doğrusu toplumda biraz dışlanıyoruz. Genelde zenginlerin hizmetini yapıyoruz” dedi.
Meclis lokantasını sefer tasıyla protesto edecek
Memiş, Meclis’teki planlarını ise şöyle anlattı:
“Aday gösterilip seçilirsem ilk olarak Meclis lokantasındaki ucuz yemekleri gündeme getireceğim. Protesto etmek için sefer tasıyla Meclis’e gideceğim. Beş yıl boyunca, halkım ve ezilen emekçi kardeşlerim bu ucuza yemekleri yiyemediği için milletvekillerinin yediği yemekleri protesto edeceğim.”