Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macron’a Hollanda’da protesto: “Fransız demokrasisi nerede?”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde olduğu kadar diğer ülkelerde de protesto ediliyor. Macron, Hollanda ziyaretinde konuşma yaparken, protestocuların hedefindeydi.

İki günlük resmi bir ziyaret için Hollanda’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lahey’deki Amare Sanat Merkezi’nde “Avrupa’nın gelecek vizyonu” hakkında bir konuşma yaparken protesto edildi. Macron’un konuşması yarıda kalırken protestocular, “Sanırım bir şey kaybettik, Fransız demokrasisi nerede?” diye bağırdı.

Açılan pankartlardan birinde de “İkiyüzlülüğün ve şiddetin cumhurbaşkanı” ibaresi yer aldı. Salondaki dinleyiciler de protestocuları alkışlarıyla destekledi. Macron, protestolara rağmen konuşmasına devam etti.

Protestoların nedeni, Macron ve hükümetinin Fransa’daki emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarmayı öngören yasa tasarısı. Geçen perşembe günü (6 Nisan) Fransa genelinde 570 binden fazla gösterici, bu yasayı protesto etmek için sokağa çıkmıştı.

Emmanuel Macron, salonun dışında da protesto edildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.