Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

7DAYS EuroCup: Yarı finalde Prometey Slobozhanske’yi deplasmanda 76-74 geçen Türk Telekom finalde

7DAYS EuroCup yarı finalinde Ukrayna ekibi Prometey’i deplasmanda 76-74 mağlup eden Türk Telekom finale yükseldi. Temsilcimizin finaldeki rakibi ise Joventut Badalona’yı 89-86’lık skorla mağlup eden Gran Canaria oldu. 

Prometey Slobozhanske 74-76 Türk Telekom

7DAYS EuroCup yarı finalinde, Ukrayna ekibi Prometey Slobozhanske’yi deplasmanda 76-74’lük skorla mağlup eden temsilcimiz Türk Telekom finale yükseldi. Türk Telekom’un finaldeki rakibi ise Joventut Badalona’yı 89-86 mağlup eden Gran Canaria oldu. Final karşılaşması normal sezonu daha yüksek sırada bitirdiği için Gran Canaria’nın evinde oynanacak.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Letonya’nın başkenti Riga’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Prometey, dış atışlarda yakaladığı isabetlerle televizyon molasına 13-8 üstün girdi. Mola dönüşünde de dış şut istikrarını sürdüren ev sahibi, temsilcimiz önünde ilk çeyreği 25-16 üstün kapattı. İkinci çeyrekte ise dış atışlarda etkili olan taraf Türk Telekom olurken, yakaladığı 10-2’lik seriyle devrenin bitimine 5:50 kala farkı 1 sayıya kadar indirdi. İlk yarının son bölümünde de Tyrique Jones ile etkili olan Türk Telekom, ilk devreyi 41-38 üstün tamamladı. 

İkinci yarının ilk bölümünde de iyi oyununu sürdüren Türk Telekom, televizyon molasına 56-50 üstün girdi. Mola dönüşünde de farkı kapanmasına izin vermeyen temsilcimiz, son çeyreğe 61-56 üstün girmeyi başardı. Son çeyreğin ilk bölümü ise dengede geçerken, Ankara ekibi karşılaşmanın bitimine 3:12 kala skoru 69-63’e getirdi ve Prometey molasını kullandı. Mola dönüşünde karşılıklı dış atış isabetleri gelirken Türk Telekom son 2:35’e 73-66 üstün girdi. Ancak yaklaşık 1 dakikada 8-0’lık seri yakalayan Prometey, bitime 1:17 kala 74-73 öne geçti ve bu kez Türk Telekom molasını kullandı. Mola dönüşünde ise Tony Taylor’ın basketiyle tekrar öne geçen temsilcimiz, üstünlüğünü korumayı başardı ve karşılaşmadan 76-74 galip ayrıldı.

Prometey’de Gian Clavell 19 sayı, Ondrej Balvin 14 sayı, 9 ribaund ve 5 asist ve DJ Stephens da 10 sayı ve 8 ribaund kaydetti. Türk Telekom’da ise Jerian Grant 19 sayı ve 6 asist, Axel Bouteille 16 sayı ve 8 ribaund, Tony Taylor 15 sayı ve Tyrique Jones 11 sayı ve 14 ribaund kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

EuroCup’ta şampiyonu belirleyecek zorlu mücadele 3 Mayıs Çarşamba günü İspanya’da oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.