Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konya’da gerilim | İmamoğlu: “Memur bey, provoke eden arkadaşı götürün, orada muhafaza etmeyin”

Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitinginde de gerilim yaşandı. İmamoğlu, “Memur bey, provoke eden arkadaşı götürün, orada muhafaza etmeyin” deyince güvenlik güçleri bir kişiyi polis aracına aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya’da konuştu. Coşkulu kalabalık, İmamoğlu’ndan ceketini çıkarmasını istedi. Kalabalık, “Ekrem Başkan” diye seslenince İmamoğlu, “Gençler sizlerle beraber bu memleket coşacak” cevabını verdi. İmamoğlu “Mevlana’nın memleketi Konya’da söz veriyorum, laik olacağım” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Tabii birleşeceğiz. Bir kişi açıkta, dışarıda kalmayacak, soğukta kalmayacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz. Sizlere Erzurum’dan selam getirdi. 150-200 kişiyi yuhalamaya değmez. Hepsini konuşacağız. Size Dadaşların torunu, Nene Hatun’un selamını getirdim. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı, demokrasiye taş atıldı. Sivas’ta ve Çorum’da mitingde yaparken haber aldık, mitinge belediye tarafından otobüs çekildiğini öğrendik. Provokatör olacak, aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sevgili gençler, arkadaşlar, sizi provoke etmeye kalkanlar olacak ama burada bir genç hanımın elindeki pankartta, ‘Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz’ yazıyor. Herkes kendine yakışanı yapar. Bakın, aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak. Bu memleketin insanları her daim iyiliği kazanmasını sağlamıştır.”

“Taş atan gençleri tedavi etmeye geliyoruz”

Erzurum’da miting alanına giderken emniyet tedbiri görmediklerini belirten İmamoğlu, yaşananları şöyle anlattı:

“Gözümün önünde çocukların, kadınların, yaş almış insanların yaralandığını gördüm. Emniyet müdürünü, valiyi göreve davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım. Bakın Türk bayraklarıyla milletini selamlayan 150-200 kişinin Erzurum’la zerre ilgisi yoktur. O meydanı taşlarken süreci seyreden emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Çok net. O gün orada yüzü kızarık öfkeli bir belediye başkanı vardı. Ne belediye başkanı, ne vali, ne de emniyet müdürü Erzurumlulara yakışan davranışlarda bulundu. Erzurumluların nasıl üzüntü duyduğunu biliyorum. Ben Erzurum’un nasıl bir şehir olduğunu bilirim. Kendini bilmeyen, taş atan gençleri tedavi etmeye geliyoruz biz. Onların içindeki yurtseverliği, iyiliği ortaya çıkaracağız. Bakanı, valisi, o, bu, şu, 14 Mayıs’ta eve gidecek.”

Bir kişi gözaltına alındı

Erzurum’dan sonra Konya’da da gerilim yaşandı. İmamoğlu, “Memur bey, provoke eden arkadaşı götürün, orada muhafaza etmeyin” deyince güvenlik güçleri bir kişiyi polis aracına aldı. Yuhalayan kalabalığa dönen İmamoğlu, “Sakın cevap vermeyin, sakin olun” dedi.

Milletin huzur istediğini söyleyen İmamoğlu, “Herkes huzur istiyor. Edirneli, Vanlı, Trabzonlu, Rizeli, Erzurumlu, Konyalı huzur istiyor. Bunlar kavga istiyor. Gidecekler” diye devam etti.

İmamoğlu, iktidara geldiklerinde muhalefetin sesini kısmayacaklarını, herkesin konuşabileceğini vaat etti.

İstanbul’da 806 bin oy farkla belediye başkanı seçildiğini hatırlatan İmamoğlu, “Bakanlıklar, kurumlar her birisinin kapısını çaldım. Bu ülkenin cumhurbaşkanından kaç kez randevu istedim ama bana randevu vermedi. Ekrem’e mi randevu vermedi? Hayır, 16 milyon İstanbulluya randevu vermedi. Bu ne kibirdir Allah aşkına?” diye sordu.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin kapısı herkese açık olacak, devletin gücü vatandaşa nasıl gelecek biliyor musunuz? Şefkatle, vicdanla, ahlakla gelecek. Parmak göstererek değil. Bakın, Millet İttifakı bunu başarmıştır. İstanbul, Ankara ortada. Yanlış başlamış işleri düzeltiyoruz. Geçmişte bir işi birisi düzgün başlatmışsa da yüksünmüyoruz, teşekkür ediyoruz. İstanbul’da AK Parti’nin belediye başkanı var. Onlarla birlikte hareket ediyoruz, gittiğimiz yerlere çağırıyoruz, birlikte hareket ediyoruz. Onlar da vatan evladı, ben de vatan evladıyım.”

Ekrem İmamoğlu, “14 Mayıs’a kadar büyük enerjinizle, güler yüzünüzü asla aşağı indirmeden, cesaretle çalışmaya hazır mıyız? Taş değil, kalp atanlar kazanacak. Sevgi kazanacak. Şafak 6. Her yüzyıla bir Kemal. Bu yüzyıla Bay Kemal geliyor” dedi.

İmamoğlu sözlerini, Konya Valisi’ne ve Konya Emniyet Müdürü’ne teşekkür ederek bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.