Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Kılıçdaroğlu’nun Aydın mitingine gençlerin ve sosyal medyanın dili yansıdı: “Yeto”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’daydı ve mitinge yoğun ilgi gösteren gençlerin pankartlarına yanıt verip “Beni sonuna kadar eleştireceksiniz” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (10 Mayıs) Aydın’da miting yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (9 Mayıs) henüz yapılmamış CHP mitingi için “27 bin kişi katıldı” dediği Atatürk Kent Meydanı tümüyle doluydu.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği mitingde pankartlar sosyal medyanın izlerini taşıyordu. İlk kez oy kullanacaklarını belirten gençler ellerinde “Sana söz dedem, Çankaya Köşkü’ne geçeceksin”, “Gençliğimiz gitti”, “Aç kapıyı Veysel efendi, dedem geliyor”, “Yeto”, “Eurovision’u çok özledik dedem” ve “Tek adamla ömür mü geçer?” yazılı dövizler taşıdı.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında sık sık gençlere seslendi ve “Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için de kime gideceğinizi benden iyi biliyorsunuz” diyerek kendisine oy istedi.

Gençlerin pankartlarını okuyup yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Size özgürlüğü ve huzuru getireceğim. Bugün bir tweet attığınızda anneniz babanız sizi uyarıyor ‘Sakın bu tweeti atma, başımız belaya girer’ diye. Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim ki en rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz, sonuna kadar eleştireceksiniz.”

Yuhlamaya yanıt, sandığa çağrı

Kılıçdaroğlu, geçen aylarda aday olmaması için kampanya yürütenler olduğunu hatırlatınca yurttaşlar “Yuh” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu ise “Yuh yok. Sandığa gideceksiniz oy kullanacaksınız. Benim için o önemli; oy oy, demokrasi demokrasi!” dedi.

Kılıçdaroğlu, pazar günü (14 Mayıs) tüm sandıklara sahip çıkacaklarını, tek bir oy çaldırmayacaklarını ve gerekirse sabaha kadar bekleyeceklerini söyledi.

Mitinge katılan yurttaşlar da “ilk turda bitireceklerini” belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.