Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roger Waters’ın kostüm krizi: Antisemitizmle suçlanıyor

Pink Floyd’un kurucusu İngiliz müzisyenin Berlin konserinde giydiği bir kostüm, Nazi üniformasına benzetilmişti.

Berlin polis teşkilatı, Waters’ın kostümünü “provokatif” buldu ve soruşturma başlattı. Waters kırmızı kol bandı olan, uzun ve siyah bir palto giyerek sahneye çıktı. Efsane müzisyenin elinde ayrıca, Nazi dönemi silahlarından biri olan MP 40’ın bir replikası vardı. Roger Waters’ın Berlin konserindeki bu kostüm tercihinin, “Nazileri yüceltmek” için yapıldığı iddia edildi.

Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Waters tüm suçlamaları reddetti: “Performansım faşizme, adaletsizliğe ve yobazlığa karşı bir duruştur” dedi.

Yahudi toplulukları, siyasetçiler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir kalabalık, Roger Waters’ın Pazar akşamı Frankfurt’ta yaptığı konseri karşı protesto etti. Roger Waters antisemitizmle suçlanıyor. Frankfurt’taki yetkililer de konseri iptal etmeye çalışsa da Waters, yerel bir mahkeme kararıyla bunun önüne geçmişti.

Waters’ın konseri 1938’de 3 binden fazla Yahudi’nin, Naziler tarafından toplandığı ve daha sonra toplama kamplarına götürüldüğü, Festhalle sahnesinde gerçekleşti. Frankfurt Yahudi topluluğundan ve protestoları organize eden kişilerden biri olan Sacha Stawski, konserin böyle bir yerde gerçekleşmemesi gerektiğini söyledi.

Konsere giren protestocuların elinde İsrail bayrakları vardı.

Waters’ın Frankfurt konseri başlamadan önce protestocular, Festhalle’de toplanan 600 yahudinin isimlerini okudu. Konsere gelen izleyicilere ilan dağıtıldı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.