Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Ümraniye- Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın ilk ray kaynatma törenine katıldı: “Bu hat, 2017’den beri ihmal edilmiş, üç buçuk yıldır gümbür gümbür çalışıyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 istasyondan oluşan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın ilk ray kaynatma törenine katıldı. Üç ilçeden geçecek 13 kilometrelik metro hattının ihalesi 2017’de yapıldı ancak 2018’de çalışma durduruldu. Yeniden inşası ise 20 Eylül 2019’da başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’na döşenecek ilk rayları kaynattı. 200’ü aşkın merdiven sonunda ulaştığımız metro hattının ihalesi 2017’de yapıldı. İmamoğlu, belediye yönetimini teslim aldıklarında metronun sadece yüzde 3-4’lük kısmının tamamlandığını hatırlattı ve göreve başlar başlamaz metro hattıyla ilgili finans kaynağı bulduklarını, Ekim 2019’da çalışmaya başladıklarını söyledi. Sıfırdan başladıklarını söyleyen İmamoğlu, 3 buçuk senedir “gümbür gümbür” çalıştıklarını da ekledi:

“Aslında ‘Sıfırdan başladık’ diyebileceğimiz bir hat burası. Bu, Finans Merkezi için düşünülmüş önemli bir hat. Dolayısıyla, yani ‘Finans Merkezi’yle ilgili nasıl yapalım’ çabası böyle gümbür gümbür giderken, ne yazık ki bu metro hattı da 2,5 seneyi aşkın süre ihmal edilmiş. Hiçbir şey yapılmamış. Biz, bu hattı sıfırdan ele aldık. Ve sıfırdan, 3,5 senedir gümbür gümbür çalışıyoruz. Böyle anlatırsak, milletin hafızasına daha iyi kazınır. Bunları söyleyelim ki, millet, nasıl iş yürüdüğümüzü bir daha hatırlasın.”

İmamoğlu’na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar’dan hattaki son durumla ilgili bilgi aldı.

Günde yaklaşık 400 bin yolcunun seyahat edeceği hat; açıldığında, Göztepe İstasyonu’ndan Halkalı-Gebze Yüzeysel Metro Hattı’na; Yeni Sahra İstasyonu’ndan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metro Hattı’na; Çarşı İstasyonu’ndan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy/Sancaktepe Metro Hattı’na entegrasyon sağlanacak.

Araçlar sürecini de İBB’nin başlattığını söyleyen İmamoğlu, projenin maliyetleri hakkında da bilgi aldı. Projeye bugüne kadar toplam 400 milyon euro kredi temin edildi. Birim maliyetlerdeki artışlardan dolayı, gerekli ek kredinin sağlanması için şubatta İBB Meclisi’ne başvuruldu. Şimdi, Meclis’ten onay çıkması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.