Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Bekaroğlu: “Abdüllatif Şener’in açıklamaları siyasetin ötesinde, Kılıçdaroğlu’na yönelik planlı ve organize bir tavır”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurucusu ve eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Abdüllatif Şener cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı. Şener katıldığı televizyon programında ilk turda Sinan Oğan’a, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını duyurdu. Peki Kılıçdaroğlu’nun muhafazakarlarla helalleşme stratejisi doğru muydu, CHP tabanı ve İslamcılar arasındaki makas daraldı mı yoksa giderek açılıyor mu? Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, eski CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu cevapladı.

Editör: Aliye Altınışık

Mehmet Bekaroğlu, Şener’in 14 Mayıs’tan bu yana yaptığı açıklamaların Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi için organize edilmiş ve planlı çıkışlar olduğunu söyledi. Bekaroğlu’na göre bu açıklamalar siyasetin ötesinde Kılıçdaroğlu’nun ikinci turu kazanmasını önlemeye yönelikti.

Bekaroğlu Şener’in açıklamalarına gelen tepkileri de eleştirdi:

“Şener’in açıklamalarından hareketle Sayın Kılıçdaroğlu’nun uygulamış olduğu helalleşme siyasetinin, açılımların, aynı geçmişe sahip insanların hepsinin yanlış olduğunun söylenmesini yadırgıyorum.”

“İstanbul ‘helalleşme’ sayesinde kazanıldı”

Bekaroğlu “Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yeni bir sosyal demokrat çizgiye taşıma gayreti, belli kimlik ve yaşam tarzı partisinden öteye taşıması çok anlamlıydı” dedi ve 2019 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi illerin bu politikalar sayesinde kazanıldığını belirtti.

Mehmet Bekaroğlu seçimin neden kaybedildiğini, problemleri, seçimin sonuçlarını sağlıklı tartışmadıklarının altını çizdi:

“İktidarın yaptığı kimlik siyasetini aşamadık. Hangi politikalar yanlıştı oturup bunları konuşmamız lazım. Kemal Bey kimlik siyaseti yapmadı. Kimlik siyasetine karşı ‘Programıma bakın’ dedi. Temel sorun güvendi. Seçmen bir dönem gerçekten ikna oldu. Ama sonra vazgeçti. Oturup bunları konuşmamız lazım. Bu seçimi kazanamadık. Mutfağın, ekonominin neden seçim kazandırmadığını konuşmamız gerekiyor. Deprem gibi bir felakete rağmen neden olmadığını tartışmalıyız. Bunları bahane olarak söylemiyorum.”

CHP’nin tabanının da helalleşme politikasını sahiplendiğini söyleyen Bekaroğlu, partideki profesyonellerin bu politikaları farklı amaçlarla kullandığını savundu. Kendini muhalif olarak tanımlayan medyayı da eleştiren Bekaroğlu “Problemi bütün olarak ele almalıyız, onların ağzından çıkan her şey CHP’ye yazıldı. Sadece Erdoğan’ı destekleyen medya hata yapmadı. Muhalif medyada da problem vardı” dedi.

Bekaroğlu Gelecek, Saadet ve DEVA Partileri’nin tümüyle sistemi değiştirecek bir anayasa değişikliğini desteklemeyeceğini ancak belli başlı değişikliklerde iktidarla birlikte hareket edebileceklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.