Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (336): “İstanbul’da Çok Dilli Kitabeler”

Şehir Hepimizin programının 336. bölümünde Abdullah Ezik’in konuğu gazeteci, araştırmacı, yönetmen ve yazar Mesut Tufan.

Geçmişten günümüze apartmanlardan mezarlıklara, çeşmelerden anıtlara kadar birçok önemli eserin kaydını tutan kitabeler, gerek ilgili esere dair işaret ettikleri gerekse bugün için taşıdıkları tarihsel karşılıklarla ön plana çıkan bir konu. “İstanbul’da Çok Dilli Kitabeler” başlıklı çalışmasında Emre Öktem ile birlikte şehirdeki kitabelerin izini süren Mesut Tufan, İstanbul’un çok dilli/dinli, çok kültürlü ve çok katmanlı yapısını bu tür metinler aracılığıyla yeniden ortaya koyuyor.

Abdullah Ezik, konuğu Mesut Tufan ile “İstanbul’da Çok Dilli Kitabelerbaşlıklı kitap, “Gök Kubbe’nin Sedaları” isimli belgesel filmi ve İstanbul’un tarihsel serüveni üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.