Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope yazdı, Bakanlık harekete geçti | 15 yaşında evlilik için inceleme başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gebze’de mahkeme kararıyla evlendirilmek istenen 15 yaşındaki çocuk için harekete geçti. Bakanlık yetkilileri Gebze’ye giderek konuyu araştıracak. Aile ve çocuk hakkında da sosyal inceleme başlatan Bakanlık, olayla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını da tespit edecek.

Gebze 4. Aile Mahkemesi 15 yaşındaki hamile çocuğun Hakan Başar isimli erkekle evlendirilmesi için mahkemeye başvuran ailenin talebini onayladı. Adalet Bakanlığı kanun yararına bozma talebinde bulununca Yargıtay 2. Hukuk dairesi, kararı kanun yararına ve sonucu etkilememek üzere bozdu. Yargıtay’ın bu kararı mahkeme sonucunu etkilemedi.

OKUYUN: 15 yaşındaki çocuk Hakan Başar isimli erkekle evlendirilecek

Medyascope’un haberi üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 yaşında, düşük yapmış ve evlendirilmesi mahkeme tarafından onaylanan çocuğu korumak için  harekete geçti. Medyascope’a bilgi veren bakanlık yetkilileri, Gebze’ye giderek mahkeme kararından sonra evlilik yapılıp yapılmadığını araştıracak. Yetkililer, 15 yaşında hamile bırakılan ve Hakan Başar isimli erkekle evlendirilmek istenen çocukla ilgili bir soruşturma ya da ceza davası açılıp açılmadığını da tespit edecek. Bakanlık ayrıca aile ve çocukla ilgili sosyal inceleme başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler