Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolu’dan Ankara’ya yürüyen Tanju Özcan’ı CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın karşılayacak | “Gerginlik beklenmiyor”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 10 gün önce başlattığı yürüyüşün sonunda, çarşamba günü CHP Genel Merkez’e ulaşacağını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, Özcan’ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve beraberindeki heyet karşılayacak. Görüşmede “gerginlik” çıkması beklenmiyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 14:30’da toplandı. Toplantı üç saat sürdü. Edinilen bilgiye göre, toplantıda “teknik” konular görüşüldü. İki siyaset bilimci “Örgütlerle iletişim ve tüzükte demokratikleşme” gibi konularda sunum yaptı. 

Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede görevlendirilen Genel Başkan Yardımcıları Semra Dinçer ve Aysu Bankoğlu toplantıya katılmazken, diğer genel başkan yardımcıları ilgili oldukları başlıklara ilişkin çalışmalarını anlattı. 

CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekilleri ise TBMM’deki son durumu değerlendirdi. Ekonomiye ilişkin pek çok düzenlemeyi içeren torba yasaya ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. 

CHP YDK, Özcan’ın tedbir süresini uzattı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu da (YDK) bugün (10 Temmuz) topladı. Kurul, hakkında “kesin ihraç” istemi bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tedbir süresinin uzatılmasına karar verdi. Özcan, 20 Temmuz’da savunmaya davet edildi. 

Tanju Özcan’ın “gerginlik” çıkarması beklenmiyor

Hakkında verilen bir yıl “geçici ihraç” süresinin dolmasının ardından “değişim” talebiyle Bolu’dan Ankara’ya yürüyüşe geçen Bolu Belediye Başkanı Özcan, çarşamba günü (12 Temmuz) saat 17.00’de CHP Genel Merkezi’nde olacağını açıklamıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın genel merkeze alınmaması yönünde talimat bulunduğu iddiasına, “Böyle bir talimat yok” yanıtını verdi. Özcan’ı çarşamba günü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve ekibi karşılayacak. CHP’li yetkililere göre, Özcan’ın partiye gelişinde ve görüşmelerde “gerginlik” yaşanması beklenmiyor. 

“Erdoğan’ın gündemi Kılıçdaroğlu’nun oyunu bölüp parçalamak” 

MYK devam ederken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Öztrak, ekonomik gündemin değiştirilmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi: 

“Ekonominin çarkları dönmekte çok zorlanıyor. Genel seçime kadar hükümetin halının altına süpürdüklerinin, kokusu ülkeyi sardı. Yerel seçime kadar gizlenmesi artık zor. Bunu bilen Erdoğan’ın gündemi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun birleştirdiği 25 milyon oyu bölüp parçalamak.” 

“Kalan büyükşehirleri de almaya kararlıyız”

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için çalışmaların başladığını bir kez daha vurgulayan Öztrak, “değişimi” hep birlikte yapacaklarını söyledi: 

“Muhalefetin, tüm farklılıkları bırakıp vatan ve millet aşkıyla bir araya gelmesiyle başlayan değişim durdurulamaz. Mahalli idare seçimlerinde, CHP’nin yönettiği büyükşehirlerin yanına kalan büyükşehirleri de ilave etmeye kararlıyız ve büyük değişimi hep birlikte sağlayacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.