Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polis kontrolünden kaçan sürücünün çarptığı bisikletli hayatını kaybetti

İstanbul-Kadıköy’de bir otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Polis kontrolünden kaçan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazaya şahit olan Ahmet Erkin Sert ise başka birinin şoför yerine teslim olduğunu iddia etti.

İstanbul-Kadıköy’de polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışan bisikletli Doğanay Güzelgün’e çarptı. Güzelgün, kazanın ardından ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

Hayatını kaybeden bisiklet sürücüsünün yakını, Twitter hesabından kazayla ilgili bir paylaşım yaptı:

“Bu araç Kadıköy-Bostancı hattındaki 3 çeviriyi atlatıp 120 km hızla bisikletli arkadaşımıza çarparak, Doğanay abimizi öldürdü.”

“Teslim olan başkası” iddiası

Bisiklet sürücüsüne çarparak ölümün sebep olan sürücünün kaza sonrasında kaçtığı ve yerine ise başka birinin getirildiği iddia edildi.

Medyascope’a konuşan ve bisiklet grubunun içinde yer alan Ahmet Erkin Sert, otomobil sürücüsünün kazadan sonra kaçtığını ve kendisinin kaçan sürücüyü takip ettiğini iddia etti. Sert’in iddiasına göre, daha sonradan teslim olan kişi, kazayı yapan kişi değil.

Otomobil, kask kamerasına yakalandı

Bir bisiklet sürücüsünün kask kamerasına yakalanan görüntülerde otomobilin bisiklet grubunun yanından hızla geçtiği görülüyor. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.