Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Fransa Bisiklet Turu: 20. etabın galibi Tadej Pogacar – Jonas Vingegaard şampi…

Bisiklet sporunun büyük organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nun 110. edisyonunda 20. etap geride kaldı. Zirve finişiyle sona eren etapta, UAE Team Emirates takımından 24 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar galip geldi. Jumbo-Visma takımından Danimarkalı bisikletçi Jonas Vingegaard ise bugün koşulacak son etap öncesinde genel klasman şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi.

2023 Fransa Bisiklet Turu’nun Belfort-Le Markstein Fellering arasında koşulan 133.5 kilometre uzunluğundaki 20. etabını, UAE Team Emirates takımından 24 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar kazandı. TDF’deki 11. etap galibiyetini hanesine yazdıran Pogacar’ın ardından, AG2R Citroen takımından 25 yaşındaki Avusturyalı bisikletçi Felix Gall ikinci sırayı alırken, Jumbo-Visma takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Jonas Vingegaard üçüncü oldu. Genel klasmandaki 7:29’luk avantajını koruyan Vingegaard, bugün koşulacak son etap öncesinde genel klasman şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi.

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

20. etabın profili:

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar

46 kilometre kala: Skjelmose, Pinot, Ciccone, Harper, Uran, Barguil ve Pidcock gibi bisikletçilerin yer aldığı kaçış grubunun, sarı mayo grubuna karşı 1:15’lik avantajı devam ediyor. 

35 kilometre kala: Kaçış grubu 9.3 kilometre uzunluğunda ve %8.1 ortalama eğime sahip birinci kategori Petit Ballon tırmanışına başlıyor. 10 liderin sarı mayo grubu önündeki avantajı 1:15 olarak devam ediyor.

34 kilometre kala: Thibaut Pinot son Fransa Bisiklet Turu’nda onu bekleyen kalabalığı mutlu edecek şekilde atağa kalkıyor.

29 kilometre kala: Yalnız lider Pinot takipçileri ile arasındaki farkı 22 saniyeye kadar çıkarmayı başardı. Sarı mayo grubu ise 1:15 geriden takibini sürdürüyor.

27 kilometre kala: Yoğun ilgi altında Thibaut Pinot avantajını 30 saniyeye çıkardı. Peloton ise 1 dakika geride.

25 kilometre kala: Tırmanış zirvesini Pinot ilk sırada geçiyor. Arkasındaki Pidcock, Barguil ve Harper üçlüsüne karşı 32 saniye, Jumbo liderliğindeki sarı mayo grubuna ise 1:22’lik avantajı devam ediyor.

15 kilometre kala: Yalnız lider Thibaut Pinot, 7.1 kilometre uzunluğunda ve %8.4 ortalama eğime sahip günün son tırmanışı olan birinci kategori Col du Platzerwasel tırmanışına başlıyor. 

14 kilometre kala: Pinot’nun, takip grubunda Harper’ı düşüren Pidcock ve Barguil’e karşı avantajı 16 saniyeye indi. UAE Team Emirates’ten Rafal Majka önderliğindeki sarı mayo grubu ise 1 dakika geriden takibini sürdürüyor.

13.5 kilometre kala: Sarı mayo grubunda Tadej Pogacar atağını yapıyor. Vingegaard hemen peşine düşüyor ve onlara tutunabilen Felix Gall da peşlerinden gidiyor.

12.5 kilometre kala: Pinot arkasındaki Barguil ve Pidcock tarafından yakalanıyor. Çok geçmeden Vingegaard, Pogacar ve Gall üçlüsü de onlara katılıyor. Şimdi altılı bir lider grubumuz var.

12 kilometre kala: Grubun oluşumunun ardından Felix Gall atak yapıyor. Vingegaard ve Pogacar da ona katılıyor ancak Pinot, Barguil ve Pidcock geri kalıyor. Tekrar üçe düştük.

10 kilometre kala: Gall, Pogacar ve Vingegaard üçlüsü arkalarındaki Yates kardeşler, Barguil ve Pinot’ya karşı 22 saniyelik avantaj yakalıyor.

8 kilometre kala: Zirveyi Gall ilk sırada geçiyor. Hemen arkasındaki Pogacar ve Vingegaard ile birlikte Yates kardeşlere karşı avantajları 15 saniyeye indi. Pinot ve Barguil 38 ve Rodriguez grubu 55 saniye geride.

6.5 kilometre kala: Yates kardeşler üçlü lider gruba karşı aradaki farkı 10 saniyeye kadar indirdi.

5 kilometre kala: Yates kardeşler lider gruba katılıyor. Beş liderin takip grubundaki Pinot, Barguil ve Bilbao üçlüsüne karşı 36 ve Rodriguez grubuna karşı da 48 saniyelik avantajı bulunuyor.

2 kilometre kala: Adam Yates takım arkadaşı Tadej Pogacar için kendini feda ediyor. 

Son kilometre: Adam Yates’in çabasıyla iyi pozisyonda son bölüme giren Tadej Pogacar, sprintte Vingegaard’a üstün gelerek etap galibiyetini hanesine yazdırıyor. Felix Gall ikinci, Jonas Vingegaard da üçüncü sırayı alıyor.

20. etabın özeti:

20. etabın ardından klasman tabloları:

20. etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün Saint-Quentin-en-Yvelines – Paris Champs-Elysees arasında koşulacak 115.1 kilometre uzunluğundaki, 21. ve son etap ile sona erecek.

21. etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.